Гуардиола призова Европа да се намеси за разрешаване на конфликта в Каталуня

Гуардиола призова Европа да се намеси за разрешаване на конфликта в Каталуня

Пеп Гуардиола взе отношение по случващото се в родината му и по-специално ситуацията в Каталуня. От пет дни в региона има протести и стачки, които са блокирали Барселона. Причината за протестите бе решението на Върховния съд да осъди девет каталунски политици заради ролята им в референдума за независимост на Каталуня през 2017 г.

"Не знам какво ще се случи в родината ми, в Каталуня. Ако хората не бяха убедени, милиони от всички градове на Каталуня нямаше да изразят подкрепата си. Международната общност трябва да ни помогне да разрешим конфликта между Каталуня и Испания, коментира мениджърът на Манчестър Сити.

"Някой, външен медиатор, трябва да помогне, за да се седне на преговори. Аз имам лични приятели, които ще прекарат девет години в затвора за това, че са гласували. За това, че са искали да се гласува. А има милиони, които ги подкрепят. Европа трябва да се намеси и да ни помогне да разрешим конфликта", допълни Гуардиола.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички