Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Александър Попов: Ще разчитам на младите

Александър Попов: Ще разчитам на младите

ЦСКА загуби с 0:3 гостуването си на Нефтохимик от първи кръг на Суперлигата. Треньорът на "червените" Александър Попов заяви след мача, че ще разчита през този сезон на млади играчи, а опитните трябва да им помагат.

"Не съм доволен от играта. Опитваме се в последния месец да стартираме с млади момчета. Имаше напрежение в тях и не можаха да покажат потенциала си. Разбираемо е. В основните елементи като посрещане имаме с какво да се приближим и да играем така, както тренираме. Влади Станков, както миналата година, така и тази ще влезе по-късно във форма. Трябва да се тренира.

Георги Татаров е много добър волейболист, но е много рано да се възлагат прекомерни очаквания към младия човек. Хубаво е младите да се докажат. Тази година той и още няколко момчета  ще имат поле за изява в нашия отбор. Това момче е много талантливо, не само с физическите си качества и с експлозивния отскок, но и с това, че може да играе на няколко поста. Шеговито в отбора го сравняваме с Матю Андерсън, който в националния отбор на САЩ е диагонал, пък в клубния си отбор е посрещач. Нашият Татаров игра диагонал в две гарнитури това лято, ние в мъжете го тренираме за посрещач.

Ще разчитам на млади момчета. Постарал съм се до всеки млад да има един опитен. Да се получава приемственост в тренировката, рано или късно ще се появи и на мач.

Разбира се, че Иван Колев и Теодор Тодоров могат да напуснат отбора. Те са при нас, докато си намерят отбор в чужбина. Не можем да ги задържим постоянно, защото нямаме такива възможност", коментира Попов пред Диема спорт.

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички