Гледай на живо

Фернандо Каранга с първа награда след завръщането си в България

Бетербиев нокаутира Гвоздик във Филаделфия и му отне пояса

Бетербиев нокаутира Гвоздик във Филаделфия и му отне пояса
Руснакът Артур Бетербиев нокаутира в десетия рунд украинеца Александър Гвоздик на ринга във Филаделфия и му нанесе първа загуба в кариерата. Нещо повече - популярният с прозвището Вълка Бетербиев отне пояса му в лека-тежка категория във версия WBC и вече е носител на два от коланите, като го добави към своя от IBF.
Двубоят беше очакван с огромен интерес в Украйна и Русия, където беше излъчен от обществената телевизия. Място край ринга беше заел и изгряващата звезда в тежката категория Александър Усик, както и Тайсън Фюри.
Мачът беше най-важният в кариерата досега за Гвоздик, който спечели титлата през декември 2018 година. Той излезе като фаворит на букмейкърите, но не оправда очакванията.
Публиката беше разделена, тъй като и двамата се боксират често в САЩ и имат доста привърженици. Бетербиев започна по-активно, докато Гвоздик се задоволяваше да му отговаря с кратки серии. В края на рунда украинецът се озова на пода в нокдаун, който впоследствие беше отменен заради непозволен прийом на руснака. Във втория рунд украинецът работеше върху тялото на съперника, докато Бетербиев търсеше попадения в главата. Третият рунд отиде на сметката на Гвоздик, който спази инструкциите да стои далеч от съперника. Той продължи да стои по-добре на ринга и в четвъртата част, но в края получи силен ляв.
На почивката треньорът му направи забележка да се концентира. В петия рунд Гвоздик започна да показва признаци на умора, докато руснакът изглеждаше много свеж и продължаваше да търси брадичката му в търсене на бърза развръзка.  Такава не настъпи в шестия рунд, като и двамата боксьори бяха много внимателни, като едва в края настъпи размяна на удари. Седмият рунд беше най-спокойният до този момент, а в осмия умората си пролича и у двамата.
В деветата част Гвоздик пое много тежки удари, но издържа до края. В паузата треньорът му Теди Атлас го предупреди, че с такава игра няма да отнеме пояса на Бетербиев. Думите му се оказаха основателни, защото десетия рунд се оказа и последен. Няколко тежки серии на руснака пратиха Гвоздик три пъти в нокдаун и в крайна сметка реферът прекрати двубоя.
Така соченият за аутсайдер преди мача Бетербиев вече стана шампион на две от федерациите, като остана непобеден в 15 мача и защити репутацията си на нокаутьор.
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти