Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1 /почивка/

Пиоли: Важното е утре да покажем, че имаме ясни идеи

Пиоли: Важното е утре да покажем, че имаме ясни идеи

Новият наставник на Милан Стефано Пиоли посочи какво за него е най-важното в утрешния му дебют начело на тима, който е домакински мач срещу Лече. Той се надява играчите му да покажат, че разполагат с ясни идеи.

“Не разполагахме с много дни, в които да работим заедно, но важното нещо в утрешния мач е да докажем, че имаме ясни идеи. Трябва взаимно да се опознаем. Методиката ми е фокусирана върху детайлите - от възстановителните упражнения до диетата, за да може всичко това да ни донесе предимства на терена и да ни позволи да играем на върха на възможностите ни. Не попитах играчите ми за причината защо нещата тук не тръгнаха добре, а само им казах, че заедно започваме ново приключение. Мисля, че футболистите се нуждаеха от идеи, както и от това на кои позиции да играят и с какво темпо. Така че работим именно върху тези неща.

Защо приех поста в Милан, след като бяха изминали 7 кръга? Реших, че идвам в престижен клуб с велика история, така че е чест да бъда тук. Ако си начело на Милан, да играеш на “Сан Сиро” трябва да бъде допълнителна мотивация, а не притеснение. Усещам, че съм готов за подобна работа. Преди 20 години не бях готов, заради което извлякох всичко възможно дори и от негативния ми опит, за да се подобря. Утре ще навърша 54 години, като мисля, че имам необходимата зрялост да работя на това ниво. Казах на Кшищоф Пьонтек да вярва в себе си. Ако сме в Милан, значи имаме качества и трябва да докажем това. Рафаел Леао е повече нападател, отколкото крило, но разполага с голям потенциал, който веднага може да даде резултати. Лукас Пакета може да е полезен както в нападение, така и в защита. Хакан Чалханоглу се справя по-добре, когато пресира в съперниковата половина и причинява проблеми на защитата им”, заяви Пиоли на пресконференцията си преди мача.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти