Христо Крушарски: ЦСКА по-добре да не идват, ще спестят някой лев от път

20 октомври 2019 | 03:40
4807
21

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски даде обширно интервю пред "Тема спорт" преди сблъсъка на неговия тим срещу ЦСКА-София. Двубоят е в неделя от 17:30 часа на "Лаута".


Г-н Крушарски, наточихте ли ножа и на ЦСКА?

- Дано да сме го наточили. Най-много ще ме зарадва да създадем неприятности на ЦСКА. Те по-добре да си останат в София. Няма смисъл да пътуват. Ще спестят някой лев и няма да ги бием много. Ще им дойде добре малко почивка.

Очаквате ли смяната на треньора на "Армията" да окаже положителен ефект за ЦСКА?

- Смяната на треньора невинаги действа положително. Мен, когато ме натискаха да сменям Акрапович, не се поддадох на провокациите. В крайна сметка, който дава парата, той поръчва музиката. Треньорът трябва да чувства, че има гръб. Ако треньорът няма гръб, тогава командата става разпасана.

Този урок го научихте по трудния начин...

- Аз чета между редовете и върша това, което аз искам, а не, което ми кажат. Защото съм завършил такова училище, каквото вече няма в България.

Кое е това училище?

- В Говедарци му викаме драгушинската академия за токмакчии. Шегувам се, но сериозно ви казвам, че най-голямата трагедия в България е, че управляват хора, които не са подготвени за това. В доста сфери е така. Единият не може да чете, другият да пише...

Очаквате ли мачът в неделя да е най-посетеният на "Лаута" в елита при вашето управление?

- Надявам се. За съжаление аз, Гонзо и Христо Бонев няма да можем да го гледаме, защото ще сме в Москва. Отзовахме се на поканата на Динамо за честванията на годишнината на Лев Яшин. Ще го слушаме по радиото и ако можем, ще го гледаме по телефоните.

Кои са предимствата на вашия отбор срещу ЦСКА?

- Ние предимства нямаме, ние имаме организационни действия. Във футбола предимствата идват от организацията и мотивацията. Ние сме свикнали да казваме, че играчите са демотивирани. От какво са демотивирани? Тяхната задача е да изиграят един мач и пет дена да се готвят за него.

Какво се промени, че Локо има 32 вкарани гола в 12 мача в елита този сезон и заигра с доста повече настроение спрямо предходните сезони?

- На първо място причината е в Акрапович. На второ пак е той, а на трето съм аз. Всичко е в реда и дисциплината, мили мои. Да си сложиш ред в къщата и да знаеш кой е ключарят и кой е портиерът. Това е истината. А футболистите са наемни работници. При мен само Биската Карагарен и Митко Илиев са локомотивци. Другите са единствено професионалисти. Но успяхме да направим локомотивско звено и всички се отнасят отговорно към мачовете.

Как си обяснявате липсата на повиквателна за Димитър Илиев този сезон?

- Това си го решава селекционерът. Никой не може да му се меси, това си е негова отговорност. При мен треньорът съгласува и в крайна сметка ние го решаваме. Всички заедно взимаме решенията и виждате, че резултатите не закъсняват.

Смятате ли, че можете да удържите третото място до края на сезона?

- Ама защо третото? Защо да не сме първи? Играем всеки мач за победа, без значение кой е срещу нас. Момчетата са навити и всичко е в техни ръце. Те правят това, което трябва.

Как ще се процедира с Георги Илиев? Доколкото стана ясно, той със сигурност ще сложи край на кариерата си в края на тази година?

- Не се знае. Няма да му позволи съвестта да го направи. Аз съм психолог, разбирам тези неща. Сериозно - виждам как при нас Илиев се подмлади, той живее втори живот в Локо. Като нищо още 6-7 години може да търкаля топката. Не ми се вярва да прекъсне през зимата, поне такова ми е вътрешното усещане.

  Какво се случи с двамата от Уулвс, защо не се стигна до картотекирането им?

- От цялата работа аз съм потърпевш, защото момчетата не могат да играят до края на годината. Разходите по делото си заминаха, резултатът е, че съм 20 000 евро назад. След Нова година ще ги оправим, ще направят добра подготовка и ще ги видим в действие през пролетта. И тогава вече Локомотивът няма да има спирачки.

А ще удължите ли договора на Езе?

- Той да си решава сам. Това си е негов проблем. Има си мениджър, който му дава акъл. Дано обаче да почне да му прозира акълът на Езе, защото иначе ще изтърве влака. А влакът се движи с висока скорост, може и без него...

Имате ли преговори и с други играчи за подновяването на договорите им?

- С всички останали са решени въпросите. Треньорът решава, а той иска всички. Треньорът и щабът отговарят. А ние имаме най-силния щаб в България като в това число включвам и съветниците и спортните деятели.

Колко футболисти планирате да привлечете през зимата?

- Двама. Имаме набелязани две български момчета. Едното е от елита, другото е от по-долните дивизии. Дано да се съгласят да дойдат при нас. Нали знаете, че аз имам отбор и в Трета лига - Рилски спортист. И там ги следя нещата. Което сега ме подсеща, че от Перник ме питаха какъв съм. Да им отговоря сега - аз съм помощник-готвачът на Рилски спортист.

Като президент на Локо (Пловдив) как гледате на всичко случило се около БФС в последно време?

- Боби имаше от кого да се научи и се научи. Сега бих гласувал за човек, който има поне малко от малко бизнес ориентация. Стига вече футболни хора са управлявали футбола. Аз досега не съм видял един футболен човек, който да вложи пари в спорта. Такова чудо няма. Като мениджър според мен от Боби не може да се намери по-добър. Пък и да видим какво остави след себе си - сградите в Бояна. Все нещо остави след себе си и не е малко. Вие сами се сетете какво направиха президентите преди него. Не искам да съм на мястото на Боби в момента.

А как гледате на разследването срещу Съдийската комисия?

- За тях не отговарям. Мен да ме разследват, колкото си искат. Аз в чужди дворове не гледам и чужди къщи не подреждам. Нямам отношение. Искам да е феърплей, нищо повече. Но сега Чавдар Цветков ми подсказва, че 15 години само си говорим, а нищо не е доказано. Така че пак казвам -моята къща е подредена и ще е така и занапред. За другите не отговарям.

Какво ще кажете за финал - било за мача с ЦСКА, или нещо за Локо?

- Пожелавам успех на ЦСКА и дано да паднат. Най-вече на моя приятел Димитър Пенев му пожелавам да е жив и здрав. Много успехи и всичко най-най. А вие пишете много хубави статии. Бъдете като мен и четете между редовете.

SPORTAL.BG Спортни новини

Добави коментар Коментари (20)

Чука (Гост) 20 отговор
26 ноември 2019 | 16:52

Мангали с цвят лилав ! Рейтинг: 0 0

1948 (Гост) 19 отговор
26 ноември 2019 | 16:50

Този комик Крюшо с Мангалите на Льоко ще ядат армейската хурка! Кюстендилеца пак идва с колана жалки цигани! Рейтинг: 1 0

Полуръст (Гост) 18 отговор
21 октомври 2019 | 10:46

Ами с какво да дойдат. Те автобус нямат. Догодина може и да им купя. Рейтинг: 3 3

BEROE SUPPORT (Гост) 17 отговор
20 октомври 2019 | 15:19

Лаута Арми пак ли ще се крият докато припоците се забавляват в грозният им град? Страхливци Рейтинг: 4 13

Локо Мз (Гост) 16 отговор
20 октомври 2019 | 13:00

Локо ще разбие фалшивите армейци! Рейтинг: 15 7

FIFA (Гост) 15 отговор
20 октомври 2019 | 12:06

Седнали клошарски ,чаво розето,ромзо осокласникът и физкултурникът да играят белот ,от страни пластмасовата глава глеадал някой да не лъже и вдигал за засада .Три дена играли и не могат да стигнат до 151 . Рейтинг: 8 11

Ботевист (Гост) 14 отговор
20 октомври 2019 | 11:47

Крушарски, алкохолна отрепко.. Довечера дано Цска ви изтърбуши. Рейтинг: 11 19

АА член (Гост) 13 отговор
20 октомври 2019 | 11:20

Ето по какво си приличат говедата и буферите, по алкохолиците! Рейтинг: 12 17

В Литекс-София (Гост)
20 октомври 2019 | 11:44

пият само бистра водица, донесена им от кладенеца в центъра на с.Микре. Те друго не пият! Да ве, да?! Рейтинг: 12 6

АА член (Гост) 12 отговор
20 октомври 2019 | 11:06

Крушарски като типичен алкохолик ги плещи и се изхвърля като балон в тръни! Рейтинг: 6 12

Еко-той (Гост) 11 отговор
20 октомври 2019 | 10:45

То и автобус нямат. Но ако все пак се решат - влаковете имат отстъпка в двете посоки, но пък закъсняват. Рейтинг: 13 4

Рапон (Гост) 10 отговор
20 октомври 2019 | 10:42

Не обичам ментето с тирето, но смятам , че то ще е крайния победител тази вечер. Е, ако падне, няма да бъда нещастен от това! Рейтинг: 6 11

Крушааа, (Гост) 9 отговор
20 октомври 2019 | 10:38

Спри за малко алкохола и халчетата, че скоро ще прегърнеш босилека! Рейтинг: 10 9

Факт (Гост) 8 отговор
20 октомври 2019 | 09:51

Кокто се казва,какъвто собственика такъв и отбора.Скоро ще слязат на земята,но едва ли ще затворят големите усти .От момента в който взеха уредената купа се помислиха за много велики.И за пълния стадион е фантазия.Те, в европейските турнири не го напълниха..... Рейтинг: 11 13

Този коментар е твърде голям. Ако искате да го прочетете натиснете тук

СЕП БЛАТЕР (Гост) 7 отговор
20 октомври 2019 | 09:06

от както им подариха купата и на тази пияница не може да и затвориш устата ,успех на цска Рейтинг: 13 16

Николай (Гост) 6 отговор
20 октомври 2019 | 08:52

Локомотив Пловдив - Цска 0:4 Мачкайте Армейци Рейтинг: 16 21

КЗЛитекс 8:0 (Гост)
20 октомври 2019 | 09:43

Цска!!!? Ма то умрело ма!!!!! Рейтинг: 16 12

NSCA фен на: ---
20 октомври 2019 | 19:39

Бавно умират двете подуянски добичета, но в мъки, запор.., фалит.., смърт.. и а,ре на Витиня!!! Рейтинг: 8 5

Вижоще

Локомотив (Пловдив)

Арда спря Локо (Пд) на "Лаута" (видео+галерия) 01 декември 2019 | 13:53
Митко Илиев съкруши Литекс и прати Локо (Пловдив) на четвъртфинал след обрат (видео+снимки) 05 декември 2019 | 19:20
Тунчев: Митко е лидерът, той дава тон за песен 05 декември 2019 | 19:32
Николай Йорданов сменя "Армията" с "Герена" 02 декември 2019 | 16:14
Фенове на Локо до кмета на Пловдив: Докога ще се толерира един скандален от икономическа и юридическа гледна точка проект? 11 ноември 2019 | 13:27
Момчил Цветанов: Не трябва да се срамуваме 16 август 2019 | 01:33
Локо (Пд) призова: Заедно за раждането на повече българчета 04 декември 2019 | 15:07
Локо Пд без Акрапович срещу Литекс, ЦСКА-София глобен с 3300 лв. 02 декември 2019 | 18:02
Луков: Не беше нашият ден 01 декември 2019 | 14:19
Акрапович недоволен: Решението е на хора, които не разбират от футбол 01 декември 2019 | 14:13
Димитър Илиев пред Sportal.bg: Никога не съм плакал след загуба 30 ноември 2019 | 11:53
Стивън Езе пред Sportal.bg: Нямам оферта от ЦСКА-София 29 ноември 2019 | 06:47
Локо (Пд) пусна в предварителна продажба билетите за мача с Арда 28 ноември 2019 | 16:24
Обявиха съдиите за ЦСКА-София - Лудогорец и Берое - Левски 28 ноември 2019 | 15:45
Фен клубът на Локо (Пд) даде яснота относно "Черно-бялата Коледа 2019" 28 ноември 2019 | 15:24
Третият в Полша напира за Стивън Езе 27 ноември 2019 | 07:54
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.