Гледай на живо

Очаквайте в 17:00 - Женско футболно първенство: Пълдин - Локомотив (Стара Загора)

"Ла Масиа" чества 40 години от създаването си

Днес се навършват 40 години от създаването на легендарния спортен център на Барселона “Ла Масиа”. На 20 октомври 1979 година каталунският клуб отваря врати на своята футболна резиденция, която през годините “отглежда” редица таланти, сред които Лионел Меси, Чави Ернандес, Андрес Иниеста и Джосеп Гуардиола.
Иниеста използва повода, за да си припомни съкровените детски години като подрастващ в "синьо-червеното" семейство. “През 1996 година започна една мечта, един път, който никога не съм си представял, че ще бъде толкова брутален”, сподели той.
“Тогава нямаше мобилни телефони, както днес, и се редувахме на телефонната кабина. Ветерани като Валдес, Рейна, Пуйол, Джофре, Габри, Жоркера, Марио или Хосе ме оставяха да се промъкна в кабината”, спомни си Сан Андрес. “Всички, които работят ежедневно, заслужават да бъдат аплодирани на крака. “Ла Масиа” вече е на 40 години и дано още 40 виждаме как дава плодове и как прави историята на Барса още по-славна”, написа още Иниеста.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички