Милан изпусна победата в дебюта на Пиоли (видео)

Отборите на Милан и Лече завършиха при резултат 2:2 на “Джузепе Меаца” в мач от 8-ия кръг на Серия “А”. За домакините точни бяха Хакан Чалханоглу (20') и Кшищоф Пьонтек (81'), докато Кума Бабакар (62') и Марко Калдерони (90+2') се разписаха за гостите. Това беше дебютен двубой за рожденика Стефано Пиоли начело на "росонерите".

Имаше много промени в състава на Милан след победата с 2:1 над Дженоа. Джанлуиджи Донарума се завърна на вратата, след като миналия кръг в последния момент беше заменен от Хосе Рейна в стартовите 11. В отсъствието на наказания Давиде Калабрия титуляр бе Андреа Конти. Матео Мусакио изтърпя своето наказание и така започна от първата минута вместо Лео Дуарте. Лукас Пакета също стартира за сметка на контузения Джакомо Бонавентура. Последната промяна бе свързана с Рафаел Леао, който бе предпочетен пред Пьонтек. Лече пък излезе в схема 4-3-1-2, като двамата нападатели бяха Бабакар и Филипо Фалко.

Още в първата минута Габриел трябваше да се намесва при удар на Леао, а последвалото изчистване на защитник на гостите рикошира в тялото на Пакета, но топката мина над вратата. В 3-ата Леао опита нов изстрел, който обаче се оплете във външната страна на мрежата. В 12-ата шут на Чалханоглу прелетя покрай вратата, а малко след това същото се случи и при друг негов удар. В 14-ата Пакета също се отчете с пропуск. Натискът на Милан даде резултат в 20-ата минута, когато Чалханоглу се пребори с двама защитници на Лече и с мощен шут от малък ъгъл откри резултата в полза на "росонерите". В 22-ата Габриел отрази удар на Сусо, като същото се случи и в 29-ата минута.
В 57-ата минута Леао за пореден път не успя да се разпише. Няколко минути след това Конти игра с ръка в наказателното си поле и след преразглеждане с ВАР съдията посочи бялата точка. Бабакар се зае с изпълнението на дузпата, което беше спасено от Донарума, но нападателят все пак успя да изравни чрез добавка. В 65-ата удар от задна ножица на Манкосу излезе в аут. Минута по-късно Чалханоглу натресе напречната греда след свое изпълнение на корнер. В 67-ата изстрел на Франк Кеси мина покрай вратата, а в 72-ата Чалханоглу също не нацели очертанията на вратата. В 81-ата турчинът направи добър пробив в наказателното поле и пусна пас към резервата Пьонтек, който насочи топката в противниковата мрежа. Гостите обаче не бяха казали последната си дума и в добавеното време Калдерони оформи крайното 2:2 с чудесен далечен изстрел. Така Милан е на незадоволителното 12-о място в класирането с 10 точки, докато Лече е 15-и със 7 пункта.

МИЛАН - ЛЕЧЕ 2:2

1:0 Чалханоглу (20')
1:1 Бабакар (62')
2:1 Пьонтек (81')
2:2 Калдерони (90+2')

Милан:

Дж. Донарума, Конти, Мусакио, Романьоли, Ернандес, Кеси (80' - Ребич), Билия, Пакета (67' - Крунич), Сусо, Леао (67' - Пьонтек), Чалханоглу

Лече:

Габриел, Мекариело, Лусиони, Росентини, Калдерони, Табанели, Тахцидис, Махер (64' - Петричоне), Манкосу, Фалко (46' - Фариас), Бабакар (82' - Лападула)

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти