Двама арестувани в Англия за расистко нападение по време на мач

Двама арестувани в Англия за расистко нападение по време на мач

Двама мъже са арестувани по подозрение, че са осъществили съвместно нападение на расистка основа по време на квалификационния мач от турнира за Купата на Англия между Харинги бъро и Йеовил Таун, който се е състоял в Северен Лондон, информираха от полицията.

Мъжете, които са на 23 и 26 години, са арестувани днес в Чард и в намиращия се в югозападното графство Самърсет град Йеовил, като са разследвани за направени расистки коментари по време на мача, се казва още в полицията.

Мачът беше спрян в 64-ата минута заради наличието на расистки коментари срещу футболисти на Харинги Бъро, в това число и камерунският им вратар Валери Дъглас Пажета. По него са хвърлени предмети, а също така е плют от фенове на гостите от Йеовил, се казва в информации на британските медии.

"Няма абсолютно никакво място за расизъм във футбола. Мениджърът на клуба Том Луизу и и играчите на Боро решиха да напуснат терена в резултат на обидите, на които бяха подложени", се казва в туитър-профила на клуба от Северен Лондон.

"Мачът беше прекратен заради расистки обиди. "Страхотен" следобед, се казва в друг туитър-пост на клуба. Трябва да се каже, че 99.9 процента от феновете на Йеовил Таун са отвратени от случилото се, колкото и ние. Арестите идват по-малко от седмица след расисткия скандал, в който беше поставен националния отбор на Англия по време на европейската квалификация в София.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички