Предлагат на Пеп да зареже футбола заради политика

Предлагат на Пеп да зареже футбола заради политика
Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола да напусне футбола и да се отдаде на политическа кариера като премиер на Каталуня. Това искат лидерите на бунтуващото се местно население, което се бори за отцепване от Испания.


El Condidencial твърди, че лидерите на движението “Заедно за Каталуня” Артур Мас и Карлес Пучдемон иска да привлекат Пеп към своята кауза. В бившия треньор на местния Барса те виждат човек, който разполага с нужните опит, влияние и доверието на гражданите за поста.

Какво е известно, от известно време насам в Барселона има ежедневни сблъсъци между протестиращи и полиция, заради което беше отложено и дербито срещу Реал Мадрид, което трябваше да се играе на “Камп Ноу” след четири дни. Самият Гуардиола вече призова Европейския съюз да се намеси и да спре репресиите, както той се изрази, срещу протестиращите.

Той е обвързан с Манчестър Сити до лятото на 2021 г.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички