Атлетико Мадрид надделя над Байер (видео)

Отборът на Атлетико Мадрид спечели с 1:0 у дома срещу Байер (Леверкузен) в битка от група “D” на Шампионската лига. Резервата Алваро Мората донесе победата с гол в 78-ата минута. С успеха “дюшекчиите” събраха седем точки и оглавиха своята група. Леверкузен остава с една точка.

Анхел Корея застана до Диего Коща в нападение. Диего Симеоне започна без типично крило, поставяйки на фланговете Коке и Саул. Кевин Фоланд поведе атаката на Байер, подкрепян от Карим Белараби, Кай Хаверц и Надием Амири.
Първото полувреме двубоят на “Wanda Metropolitano” предложи скучноват футбол при сравнително равностойна игра. В 14-ата минута Хосе Хименес получи контузия и трябваше да напусне терена. В 18-ата стражът на германския тим Лукас Храдецки сам създаде напрежение пред вратата си, след като на няколко пъти се затрудни при улавянето на топката. Постепенно “аспирините” заиграха с по-голямо самочувствие и по-често застрашаваха вратата на Ян Облак, макар че липсваха удари. В 32-ата Лоди контролира топката и стреля в ръцете на вратаря. В 44-ата Томас шутира мощно, но неточно.
След почивката играта се пооживи. В 63-ата минута Ларс Бендер се подхлъзна и след плонжа си напред не игра с топката. Коща се възползва и падна в опит да спечели дузпа. Съдията прецени, че няма нарушение. Минута по-късно Ектор Ерера затрудни вратаря с коварен удар - топката беше избита над гредата.
В 70-ата Чоло Симеоне направи офанзивна смяна, пускайки Мората вместо Коке. Осем минути по-късно испанският стрелец откри резултата. Защитата на Байер не се подреди добре, последва центриране отляво и удар с глава на Мората от десет метра - 1:0.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти