Левски инвестира над 1,5 млн. лева в базата

Левски инвестира над 1,5 млн. лева в базата

Ръководството на Левски продължава да следва амбициозната си програма за подобряване на материалната база и подобряване условията за игра на детско-юношеската школа. Парита, които до момента са отишли за тази дейност гонят 1,5 млн. лева. Вчера на “Герена” започнаха изграждането на  8 чисто нови съблекални. Те ще се помещават в старото общежитие, което се намира непосредствено до изкуствения терен. И това няма да е всичко. Сградата, която се намираше в окаяно състояние, ще бъде основно реновирана. Вчера бе махнат покривът й, ще бъде сложен нов. След това модерните съблекални и лекарски кабинет ще бъдат на разположение на детско-юношеската школа. Когато това приключи, клубът няма да спре. Наред след това е изграждане на нова трибуна на изкуствения терен, на който мачовете от първенствата играят голяма част от наборите от ДЮШ. Най-вероятно тя ще бъде с козирка.


До момента новата власт на “сините” напълно обнови съблекалните и тунела в сектор “В” на “Георги Аспарухов”. Бе изградена и нова зала за пресконференции в тази трибуна. След това бяха направени и 2 изкуствени терена, които вече се ползват от децата в ДЮШ. Когато те бяха завършени, започна и ремонт на игрището, на което се готви първият отбор. то се сдоби с нови дренажи и поливна система, както и с нови чимове.

Наред с инвестициите в материалната база, от клуба успяват да погасяват и дълговете си. Изпълнителният директор Павел Колев разкри, че за 9 месеца Левски е успял да свие борчовете си към НАП с около 3 милиона лева и в момента те са в размер на 5,4 милиона лева. От “Герена” си поставиха абициозна задача до края на годината те да бъдат сведени до нула.

Наред с това клубът е предоставил финансова документация в УЕФА, защото е под мониторинг. Както е известно, в края на миналата година евроцентралата дори извади “сините” от евротурнирите, но след като те изпълниха дадените им условия, бяха върнати в тях.

“Тема спорт”

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти