Интер пребори Борусия (Д) и се върна в играта в група “F” (видео+галерия)

Интер пребори Борусия (Д) и се върна в играта в група “F” (видео+галерия)

Интер най-после успя да стигне до първата си победа в група “F” на Шампионската лига. Тази вечер “нерадзурите” надделяха с 2:0 над Борусия (Дортмунд) в домакинството си на “Джузепе Меаца”. Двата тима направиха интересен мач, като и гостите имаха своите възможности. “Нерадзурите” обаче бяха по-точни в завършващата фаза и с голове на Лаутаро Мартинес в 22-ата и Антонио Кандрева в 89-ата минута измъкнаха трите точки. Домакините пропуснаха да спечелят и по-убедително, след като Мартинес пропусна дузпа в 83-ата минута.

Антонио Конте е избрал да започне мача с Лаутаро Мартинес и Ромелу Лукаку в предни позиции. В средата на терена пък действат триото Марсело Брозович, Рикардо Галярдини и Николо Барела.

Люсиен Фавър пък заложи на Юлиан Бранд в атака, а Торган Азар Джейдън Санчо го подкрепят зад гърба му. Томас Дилейни, Юлиан Вайгъл и Аксел Витсел са триото в средата на терена.

Интер имаше първата възможност в мача. В 5-ата минута Антонио Кандрева опита интересен удар по земя от фаул, но той не се получи и топката мина встрани.

При първата си реална голова възможност обаче домакините поведоха в резултата. Лаутаро Мартинес получи отличен пас зад защитата и останал очи в очи с вратаря не сбърка за 1:0.

38 Интер - Борусия Дортмунд

 

В 31-ата минута Аксел Витсел опита далечен удар по посока вратата на Самир Ханданович, но топката премина високо над напречната греда.

В последната минута на полувремето гостите бяха близо до изравняване на резултата. Санчо се измъкна в наказателното поле и стреля в близкия ъгъл, но Ханданович бе заел добра позиция и спаси.

38 Интер - Борусия Дортмунд

Втората част започна с шанс за Интер. Антонио Кандрева получи в пеналта, но шутира от движение над вратата.

В 64-ата минута обаче Ханданович трябваше да прави страхотно спасяване след мощен удар на Юлиан Брант от границата на наказателното поле.

38 Интер - Борусия Дортмунд

В 73-ата минута Квадво Асамоа намери Лаутаро Мартинес, който си освободи пространство и стреля, но топката премина покрай вратата.

Две минути по-късно германците имаха нова прекрасна възможност. Санчо бе намерен в близост до вратата, но ударът му не бе твърде добър и със задружни усилия на Брозович и Кандрева топката бе изчистена пред голлинията.

38 Интер - Борусия Дортмунд

В 82-ата минута Интер организира бърза контраатака, Себастиано Еспозито бе спънат за дузпа от Матс Хумелс, но ударът на Лаутаро Мартинес от бялата точка бе спасен от Роман Бюрки.

Аржентинецът имаше още един шанс да се реваншира две минути по-късно, когато напредна с топка в крака, но не успя да се освободи от прекия си пазач и ударът му не затрудни вратаря.

38 Интер - Борусия Дортмунд

В 89-ата минута италианците организираха нова страхотна контра. Антонио Кандрева напредна по дясното крило и с мощен удар не остави шанс на вратаря за 2:0.

С този успех Интер вче има 4 точки, колкото има и Борусия. "Нерадзурите" обаче изпревариха своя съперник в класирането, излизайки на 2-ата позиция, докато германците са на 3-ото място. Водач е Барселона със 7 точки.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

ФОТОГАЛЕРИЯ
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички