Пуснаха обвинения в расизъм на мача с Англия фен, не откриха доказателства, че е бил на стадиона

Пуснаха обвинения в расизъм на мача с Англия фен, не откриха доказателства, че е бил на стадиона
Обвиненият за футболно хулиганство по време на мача срещу Англия тийнейджър Цветан Георгиев Гечев беше пуснат от ареста.  Софийският градски съд взе решението след като прецени, че няма достатъчно доказателства, че 18-годишният ученик изобщо е бил на трибуните. Още от самото начало защитата твърдеше, че прокуратурата е объркала Цветан с неговия брат близнак Димитър, съобщава trafficnews.bg.

Комплексна видео-техническа и идентификационна експертиза и свидетелски показания доведоха до становището на магистратите, които трябваше да решат каква мярка за неотклонение да наложат на ученика.  

 
Според първоначалното обвинение Гечев е демонстрирал нацистки поздрав с изпъната нагоре дясна ръка, показал е среден пръст и два пъти е свалил долнището на анцуга си и е показал задните си части към терена.
 
Още по време на предното заседание стана ясно, че Цветан вече е осъждан условно и все още е в изпитателен срок заради влязла в сила присъда от 25 септември тази година. 
 
Пак тогава приятелката на ученика Гергана Георгиева Иванова и нейният баща  заявиха, че по време на мача Цветан е бил в техния апартамент. 
 
Близнакът Димитър пък обясни, че веднага след задържането на брат му е отишъл в полицията, за да признае, че всъщност той е бил на стадиона, но го изгонили. Днес Димитър не присъстваше в залата, докато гледаха мярката на брат му.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти