Роси посочи какво би го убедило да продължи кариерата си и след 2020

Роси посочи какво би го убедило да продължи кариерата си и след 2020

Валентино Роси се опасява, че състезателната решетка за сезон 2021 в MotoGP прекалено рано започва да се обсъжда. Доктора иска да вземе напълно информирано решение за себе си дали да продължи кариерата си след 2020 г. или да се оттегли от световната сцена, но все още чувства, че е прекалено рано за подобен отговор.

Ветеранът от Тавулия има договор до края на 2020-а както повечето пилоти. Някои от тях вече започнаха преговори за нов, а тези, които не са, ще започнат до началото на следващия сезон, който за Роси ще бъде 21-ви в кралския клас.

"Аз срещам проблем, защото прекалено рано започва да се мърда пазара за пилоти. Много е трудно да започна да мисля за 2021-ва преди още да е дошла 2020 година", призна Роси. "Фактът, че обикновено подписваме двугодишни договори, не е лош, но проблемът е, че трябва да имаме шанс да видим най-малко как ще вървят нещата в първите 6 – 7 състезания. Трудно е да разбереш кой е силен в MotoGP и кой е редно да направи стъпката от Moto2. Заемаме традицията от Формула 1 да приключваме сделките от рано, но там са няколко нива на професонализъм над нас".

Доктора призна, че факторът, който може да го убеди да продължи кариерата си, е да се изправи на пистата срещу своя полубрат Лука Марини през 2021-ва. Младият италианец има три победи в междинния клас с тима на Доктора и три кръга преди края на сезона заема шеста позиция в генералното класиране.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти