Волейболният ЦСКА остава без дом? (видео)

Волейболният ЦСКА остава без дом? (видео)

Бъдещето на волейболен клуб ЦСКА e под въпрос, след като "червените" останаха без финансиране. В началото на миналата седмица в клуба научиха, че трябва да се справят без основния си спонсор Мариан Колев.

"Главната причина е, че аз направих така, че за тези години клубът е в много по-лоша ситуация, отколкото беше преди 3 години. Имахме две зали, а сега е само една. Условията в наемната, държавната зала "Васил Симов", междувременно се влошиха по един напълно изкуствен начин. След като аз съм причината да върви клуба надолу, най-нормалното нещо да не чакам да ме изхвърли с камъни публиката, а да си тръгна сам", споделя вече бившият спонсор на ЦСКА.

В зала "Васил Симов" тренират всички формации на ЦСКА. Съоръжението е в окаяно състояние и тъне в мизерия от години. Основен ремонт не се предприема. Причината? Залата е с неопределен статут.

"Имахме уверението, че ще подпишем дългогодишен договор за 10 години в резултата, на който ние ще инвестираме много сериозни суми в ремонта на тази зала. Според законодателството на България, ние можем да получим 1-месечно предизвестие и да ни кажат "Довиждане!". Е, кой идиот инвестира в сериозно съоръжение, където няма никаква сигурност, че пребивава повече от 30 дни", разказва Колев.

Зала "Васил Симов" се стопанисва от дружеството "Сердика спортни имоти". От там отговориха, че до дългосрочен договор не се е стигнало, тъй като наемната цена след оценката на обекта не била приета от клуба. До момента интерес от други клубове към съоръжението няма, което не налага прекратяването на договора за ползване на "червените".

"Най-добре е да седнем да една маса със заинтересованите лица. Каквото се караме, се караме, но трябва да тръгнем на чисто", каза треньорът и президент на ЦСКА – Александър Попов.

Преди 2 години ЦСКА остана само с една зала, след като бе сложен катинара на зала "Армеец", която беше на територията на "София Тех Парк". През последните години, двете страни водят преговори за изграждането на спортна база на територията на парка, но към този момент предложението е неприоритетно.

"Бихме искали да ви уведомим, че към настоящия момент приоритет за "София Тех Парк" ще бъдат проекти по изграждане на инфраструктура, която да благоприятства развитието на изследователския, иновационен и технологичен капацитет на Република България"

В официалния отговор се допълва още:

"Вашето инвестиционно намерение би могло да бъде разгледано на един по-късен етап, след реализиране на очакваните през следващите няколко години инфраструктурни обекти."

Пред ЦСКА стоят много въпроси, но на дневен план основните са - откъде ще намерят бързо финансиране и дали зала "Васил Симов" изобщо ще продължи функционира?

Станимира Атанасова, btvnovinite.bg

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти