Винялес отново най-бърз на "Филип Айлънд", инцидент между Маркес и Лоренсо

Винялес отново най-бърз на "Филип Айлънд", инцидент между Маркес и Лоренсо

Маверик Винялес със своята Yamaha бе най-бързият пилот и във втората свободна тренировка от състезателния уикенд на MotoGP в Австралия. В самия край на сесията пък шампионът за 2019-а Марк Маркес удари съотборника си Хорхе Лоренсо. В сесията участие не взе откритието на сезона Фабио Куартараро заради лекарствата, които трябваше да приеме след инцидента си в първата тренировка рано сутринта.

Винялес зае първото място още в началото на сесията на "Филип Айлънд", а в края й завърши на него с половин секунда преднина спрямо втория – Андреа Довициозо с Ducati. Трети се нареди Кал Кръчлоу със сателитна Honda пред Данило Петручи и Джак Милър с Ducati.

Маркес се нареди шести като в последната си обиколка се опита да изпревари своя съотборник Хорхе Лоренсо на 11-ия завой. Резултатът обаче бе контакт помежду им, от който изхвърча част от единия мотор.

Зад Маркес остана ветеранът Валентино Роси, следван от таланта на Suzuki Алекс Ринс. Топ 10 допълниха Франко Морбидели с Yamaha и Алейш Еспергаро с Aprilia. Йоан Зарко бе с 15-о време с Honda, на 1.6 сек зад Винялес, но с две десети аванс пред Лоренсо.

Инцидент в сесията претърпя Пол Еспергаро с КТМ.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти