Кобрата: Ще оправя Фюри за секунди на улицата

Кобрата: Ще оправя Фюри за секунди на улицата

Кубрат Пулев (27 победи, 14 с нокаут и 1 загуба) се готви за поредното изпитание в професионалния бокс. Кобрата ще се бие на 9 ноември във Фресно, Калифорния (САЩ) срещу Райдъл Букър (26 успеха, 13 с нокаут и 2 поражения).

Специално за читателите на "България Днес" 38-годишният софиянец разказа как се готви за предстоящия сблъсък.

 

- Г-н Пулев, до последно не се знаеше вашият съперник, но в крайна сметка ще се биете с бивш затворник. Какво е вашето мнение за Райдъл Букър?

- Всеки се качва и играе за пари. Боксьорите гонят своя интерес. Опитват да вземат максималното. Такъв е спортът, но се намери противник. Това е работата на промоутърите и мениджърите. Не приемам Букър като дългогодишен затворник, а като боксьор с опит на ринга. В момента е на ниво. Спаринг партньор на Джошуа. Човек с опит и хубава школа.

- Букър демонстрира страхотно самочувствие. Сподели в интервю за "България Днес", че се намира в суперформа, защото идва от съвместни лагери с Александър Усик и Дионтей Уайлдър.
- Не съм гледал много негови мачове, защото няма толкова срещи в интернет. Гледах три двубоя. Добър боксьор. Мисля, че неговият ръст ще ми бъде удобен, когато хвана дистанцията.
 

View this post on Instagram

Heavyweight contender Kubrat Pulev will face Rydell Booker on Nov. 9, Top Rank announced today. The 10-round bout will take place at the Chukchansi Park (home of the Giants’ Triple A-affiliate Grizzlies) in Fresno, California. The 10-round bout will precede the main event bout between WBO junior lightweight titleholder Jamel Herring and mandatory challenger Lamont Roach. Both fights will stream live on ESPN+ (10 p.m. ET/ 7 p.m. PT). Pulev (27-1, 14 knockouts), who is originally from Sofia, Bulgaria and now trains in Las Vegas, knocked out Bogdan Dinu in his last bout on Mar. 23. The 38-year-old was accused of sexual harassment after kissing a female reporter in the lips without her consent in his locker room immediately after the fight. Pulev was indefinitely suspended by the California Athletic Commission in May but was reinstated on July 22 after complying with provisions by the commission, including paying a $2,500 fine and complete a sexual harassment course before he could apply for a boxing license. Pulev, who is the IBF mandatory challenger to face titleholder Andy Ruiz, has won his last seven bouts since suffering his only defeat at the hands of Wladimir Klitschko in November of 2014. With a possible world title fight on the line next year, Pulev is not overlooking Booker. “This fight with Rydell Booker is very important because of what’s at stake,” said Pulev, who is ranked No. 10 by The Ring. “Everything is on the line. I am the top contender in the heavyweight division, and I am the mandatory challenger for the winner of the Andy Ruiz Jr.-Anthony Joshua rematch. I want the winner. It doesn’t matter who it is.” News Credit: The RING #KubratPulev #RydellBooker #BobArum #TopRankBoxing #TopRankOnESPN #PulevBooker

A post shared by The_Sports_God (@the_sports_god) on Oct 22, 2019 at 8:33pm PDT


- Направихте дълга пауза от последния мач през март. Как ви се отрази?

- Бях готов да играя месец по-късно. Имах много енергия. Възстанових се бързо от мача с Дину. Аркадата ме спираше, както и наказанието от комисията на Калифорния заради случката с целувката. Не спирам да тренирам. Поддържам форма и се чувствам супер.

- Излекувахте ли напълно жестоката аркада и имате ли белег?

- Белезите не ме притесняват. Въпросът беше да не се отварят нови аркади. Мисля, че е зараснала перфектно. Ако бях приел по-рано мач и не се беше случила целувката, щеше да е прекалено рано да боксирам. Аркадата още не беше минала напълно. Господ си знае работата. Сега лицензът е върнат и ще играя отново в Калифорния. Ще стане уникален мач. Вярвам, че ще има много българи в залата, които ще се изкефят. Победата ще бъде за тях.

- Имахте голяма подкрепа от българи в предишния ви мач. Има ли запитвания за билети?

- Постоянно пишат и питат откъде да вземат билетите. Скоро ще има информация на моята фейсбук страница, за да ориентираме хората.

- Колко по-различни са тренировките в Лас Вегас в сравнение с тези в България и Германия? Работите с брата на Хасим Рахман и с известния кондиционен спец Мемо Ередия.

- Сега добавяме към останалите неща, които съм научил от българската и немската боксови школи. Правим нови работи. Допълват се мои страни, на които не съм обръщал внимание. Например боя в близка дистанция. Той е от голямо значение. Всеки един момент може да потрябва. Боксът е спорт, в който трябва да имаш всичко в арсенала си. В Лас Вегас правим здрави спаринги. Боксьорите са нахъсани. Играят на макс. Горе-долу като на мач. Много хора минават през залата. Има високи момчета и такива с ръста на моя съперник. Ще бъда в топформа и ще газя.

- Как минава един ден на Кубрат Пулев в Лас Вегас?

- Тренировки, ядене и почивка. Това е. Най-важното е да имам спокойствие, концентрация и добър екип. Всеки път в залата е шоу. Работим с настроение и с музика. Готино е. Важното е нещата да се изпипват. Винаги съм бил много издържлив, но сега използвам по-концентрирани удари. Те са по-точни и силни. Ще покажа и на ринга за какво става въпрос.

- Това ли е причината да не се връщате в България, за да тренирате?

- Не точно. Бях на лагер и в Майорка. В България боксът не е развит до такава степен. Няма условия. Има един Белмекен, но като цяло базата е много занемарена. Обичам, когато правя нещо, да е както трябва. Или да не се занимавам. Затова искам фокусът ми да е върху мача.

- Заговори се, че Александър Усик ще ви изпревари и ще се бие с победителя от Джошуа - Руис. Имате ли гаранция, че именно вие ще сте следващият претендент за титлата?

- Няма как да ни пренебрегнат. Аз съм официален претендент. Това са правила, които не може да се подминат. От Международната боксова федерация е дадена последна опция да се бият на 7 декември. Ако нещо се случи, титлата ще бъде отнета от Руис. Тогава ще трябва да се бия за нея със следващия в ранглистата. Правилата са си правила. Нямаме нужда от повече гаранции, но да не слагаме яденето преди тигана. Концентрирал съм се върху предстоящия мач.

- В миналото правилата са били във вашата полза, но отново са ви пренебрегвали.

- Има малки вратички, но не смятам, че някой ще може да ме мръдне. Няма как. Кой каквото ще да приказва. Още с Кличко обяснявах на медиите как аз ще играя с него. Сега отново го казвам. Победителят от Руис - Джошуа ще играе с мен.

- Ще пътувате ли до Саудитска Арабия, за да хвърлите ръкавицата в лицето на победителя?

- Нека да спечеля моя мач, а пътуването е най-лесното. Мога да се изправя срещу всеки. Нямам притеснения да се кача на ринга и да предизвикам победителя.

- Вашият задочен приятел Тайсън Фюри ще дебютира в кеча. Одобрявате ли този негов ход?

- Точно за там е. Намери си мястото. Отива му отлично. Може да направи много по-добра кариера, отколкото в бокса. Подкрепям го на 100 процента. Беше правил някакви изказвания как може да се бие на улицата с мен. Там хептен няма шанс, защото няма правила, нито съдии. Ще го оправя за секунди. Може да го пробвам и на борба. Имам доста приятели борци. Обичам да си обогатявам общата култура и те ме учат на техника. Не съм никак за подценяване в борбата.

- Тайсън Фюри също живее в Лас Вегас, когато е в САЩ. Срещали ли сте се очи в очи с него?

- Да, когато ме видя, беше уважителен. Стисна ми ръката. Не знам защо, когато не съм там, говори глупости. Става по-смел.

- Преди година победихте неговия братовчед Хюи Фюри. Тогава казахте, че отново ще се завърнете в "Арена Армеец". Кога ще се случи това?

- Засега няма как да се бия в България с мача в Калифорния. Ако спечеля, битката за световната титла няма как да е в родината. В София ми е много по-хубаво, когато играя. За съжаление няма да е скоро.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kubrat Pulev (@kubratpulev) on Oct 22, 2019 at 10:39pm PDT


- Какво е положението с вашия брат Тервел. Кога ще се качи отново на ринга.

- Ще има галавечер в Пловдив в средата на декември. Трябваше да е по-рано, но се дублираха датите с аматьорския бокс. Брат ми ще играе в зала "Колодрума". Всичко е договорено. Той се подготвя. Вероятно преди това ще направи още един мач. Ще видите боксово шоу в Пловдив с международно участие. Хубаво е да има повече бокс в България.

- Какво е вашето мнение за починалия Боби Станчов, който се би с фалшиво име и подправени медицински документи?

- За съжаление българският бокс не е на необходимото ниво. Професионалният боксов съюз също не е на ниво. Те са сред основните виновници това нещо да се случи. Невероятно е боксьор да излезе под чуждо име. Подобно нещо никога не се е случвало освен на някакви градски първенства в София. Глупости са мениджърът да говори как не знае, че момчето е било с фалшиво име. Надали някой е искал да се случи този инцидент, но са допуснали да стане. Надявам се да има наказание. Да бъде пример, за да сме по-отговорни. Нямам думи да опиша идиотщината, с която е направена цялата схема. Предполагам, че момчето не е могло да изкара медицинските прегледи, защото е имал причина. С брат ми минаваме жестоки изследвания в Германия и САЩ. Всяка година минаваме ядрено-магнитен резонанс на главата и прегледи на сърце. А когато си с фалшиво име, тогава вероятно си негоден за бокс. Това не е тенис на корт или бадминтон. Целият спорт е на базата на удари върху човешкото тяло. То трябва да е на 100% здраво.
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти