Ивайло Иванов пред Sportal.bg: Чувството да вдигнеш цял Китай на крака беше уникално

Ивайло Иванов пред Sportal.bg: Чувството да вдигнеш цял Китай на крака беше уникално

Ивайло Иванов спечели златен медал за България в категория до 81 килограма в джудото на Световните военни игри в китйския град Ухан. Това е и единственото отличие за България от този форум до момента. Носителят на сребърни медали от Европейските игри в Минск, които бяха със статут и на европейско първенство за джудото, даде специално интервю за Sportal.bg след успеха си.

-  Ивайло, спечели единствения златен медал до момента на Световните военни игри, как се почувства, докато слушаше българския химн?

- Чувството да вдигнеш цял Китай на крака бе уникално, просто не мога да го опиша с думи. Трябва да се случи, за да го разбере човек. С една дума - на кратко мога да го определя като гордост.

- С какво беше по-различно това състезание за теб - за първи път участваш на подобен форум?

- Това не е обикновено състезание, това са Световни военни игри, които подобно на Олимпиадата се провеждат на четири години. И самият факт, че те са веднъж на четири години, някак си го прави по-специално. Организацията беше изцяло като на Олимпиада, Олимпийско село за състезатели и всичко, което изисква организацията на една Олимпиада. Имаше 8000 участници от всички спортове.

- Имаше ли някакви притеснения преди началото на това първенство?

- Винаги имам притеснения, защото полагам много труд и не желая да разочаровам себе си и хората, които ми помагат и вярват в мен.

- Заради участието си в Китай пропусна турнира от Големия шлем в Абу Даби, какво ти предстои като състезания сега?

- Да, пропуснах Големия шлем, но аз съм добре с точките в момента за Олимпиадата и можех да си го позволя. Предстои ми Шлем в Осака, меката на джудото, след това Мастърс отново в Китай.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти