Марадона се моли Мертенс да остане в Наполи

Марадона се моли Мертенс да остане в Наполи

Легендата на Наполи Диего Марадона силно се надява Дрис Мертенс да остане в отбора и през следващия сезон. В сряда нападателят вкара своя 116-и гол за клуба, с което задмина попаденията на аржентинеца за “партенопеите”. Неговият договор с неаполитанците обаче изтича в края на тази кампания, като играчът е свързван с примамлива оферта от Китай.

“За мен не беше разочарование, че Мертенс ме задмина по голове. Напротив, дори го аплодирах. Когато той вкара, аз си помислих за Наполи, но със сигурност не и за себе си. Гледам всичките им мачове, особено тези в Шампионската лига. Двубоят с Ред Бул Залцбург беше вълнуващ. Не беше красив, но достатъчно приятен, защото винаги е страхотно, когато побеждаваш. Мертенс е роден за нападател, но той не го знаеше. Всички тези голове няма как да бъдат отбелязани от някой, който не е нападател в сърцето си.

Иска ми се да направя нещо, за да не си тръгне Мертенс. Един професионалист винаги търси по-добра заплата, но също така е вярно, че никъде по света той няма да е толкова обичан, уважаван, глезен и важен, колкото е в Наполи. Така че, скъпи президент, не му позволявайте да напуска. Възрастта му е над 30 години, знам това, но той тича, играе и бележи голове със свежестта и ентусиазма на младо момче. Все пак, ако наистина си тръгне, Мертенс да знае, че в Ла Плата той винаги ще има място в моята Химнасия”, заяви Марадона пред “Кориере дело спорт”.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички