Георги Костадинов обясни мотивите си да остане в Арсенал (Тула)

Георги Костадинов обясни мотивите си да остане в Арсенал (Тула)
Българският национал Георги Костадинов обясни мотивите си продължи с още два сезона договора си с Арсенал Тула до май 2022 година. През настоящата кампания 29-годишният дефанзивен халф, който пристигна в отбора през лятото на 2018 година от израелския Макаби (Хайфа), има 12 мача, а в кариерата си е записал общо 43 срещи с 1 гола и 1 асистенция за руския клуб.
Костадинов, който има 21 мача и 3 гола за националния отбор на България, на клубно ниво също така е играл за Нефтохимик, Поморие, Лудогорец, Берое и Левски.
"В Арсенал всичко е на ниво. Има уважение между мен и хората в клуба. Целите в отбора отговарят на моите и нямаше причина да не приема предложението ми за нов договор. В Русия се чувствам отлично. Първенството е достатъчно силно и това ми допада. Футболът тук е силов, докато в Израел е по-техничен", каза пред "Хоризонт" Георги Костадинов, който сподели, че през лятото е имал оферта от Западна Европа, но е предпочел да остане в руското първенство.
Той коментира и назначаването на Георги Дерменджиев за селекционер на националния ни отбор по футбол.
“Надявам се това да повлияе положително. Георги Дерменджиев е много опитен специалист. Дано се съберем за последния мач от квалификациите. Трябва да покажем по-добро лице. Само с организиран футбол можем да постигнем добри резултати”, каза още Костадинов.
Последвайте каналите ни в:

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти