Тамбов зашлеви Уфа (видео)

Тамбов зашлеви Уфа (видео)

Последният Тамбов разгроми с 3:0 Уфа и постигна най-убедителната си победа от началото на сезона в РПЛ. Михаил Костюков откри резултата преди почивката, а през второто полувреме се разписаха Владимир Обухов и Адесойе Ойеволе.

Мачът в Саранск започна с натиск на Тамбов и първият гол не закъсня. Подаването дойде от Антон Килин, вратарят на гостите Александър Беленов се спря в опита си да пресрещне Костюков и той прати топката в мрежата. Малко по-късно Уфа беше близо до изравнително попадение, но Оливие Тил уцели гредата.

Вадим Евсеев извърши две смени на почивката, като в игра се появиха Вячеслав Кротов и Данил Круговой, но Уфа рядко застрашаваше вратата на Гиорги Шелия. В 63-ата минута Алексей Рибин комбинира с обухов, който покачи на 2:0, а няколко минути по-късно Ойеволе засече с глава центриране от корнер и затвърди успеха на Тамбов.

В 84-ата минута тимът на времения треньор Сергей Первушин остана с човек по-малко, след като червен картон получи Валериу Чуперка. Любопитното е, че молдовският халф беше изгонен за удар с лакът срещу своя сънародник Каталин Карп.

Тамбов събра 11 точки и настигна Динамо (Москва), който е с мач по-малко. В следващия кръг "вълците" ще гостуват на другия новак - Сочи.

Уфа вече е в серия от 4 мача без победа и заема 8-о място в класирането. 

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти