Шалке 04 игра по-добре, но гредите и вратарят спасиха Дортмунд (видео)

Шалке 04 игра по-добре, но гредите и вратарят спасиха Дортмунд (видео)
Шалке 04 и Борусия (Дортмунд) завършиха 0:0 в дербито на Рур от 9-ия кръг на Бундеслигата.  Домакините имаха игрово превъзходство, но не успяха да го материализират. На два пъти гредите ги спираха, а в други два случая вратарят на гостите Марвин Хитц спаси в ситуации едно на едно срещу Раби Матондо. Така и двата тима пропуснаха шанса да излязат на първо място, където вече е Байерн (Мюнхен).

"Жълто-черните" изпитваха големи трудности до 75-ата минута, след което в последния четвърт час бяха по-добрият отбор.



За Борусия това е четвърто реми в последните пет двубоя в германския шампионат, а "миньорите" от Гелзенкирхен са без победа от три кръга насам. Общо пък нулевото реми между регионалните съперници е рекордно 11-о в рамките на Бундеслигата.

Домакините излязоха с Гуидо Бургщалер и младия Матондо в атака, а зад тях действаше намиращият се в много силна форма Амин Арит.


Треньорът на Дортмунд Люсиен Фавър гласува доверие на Марио Гьотце, който заедно с капитана Марко Ройс трябваше да притеснява най-често защитата в синьо. Титулярният вратар Роман Бюрки пропусна сблъсъка заради заболяване.     
 
Джейдън Санчо почти откри резултата още в 3-ата минута, когато стреля опасно от над 20 метра, но Александер Нюбел спаси.
Последваха силни минути за домакините, които стигнаха до няколко центрирания в наказателното поле на "жълто-черните". Особено активен вляво беше Матондо.

При едно от поредните центрирания включилият се в предни позиции Салиф Сане засече с глава, но топката се отби в напречната греда на вратата на Дортмунд.

В 33-ата минута, пет минути след първата греда, Суат Сердар също нямаше шанс. Халфът на Шалке шутира в левия страничен стълб.

В 35-ата неопитният Раби Матондо пропусна момента да шутира от много добра ситуация.

Минута преди почивката тъмнокожият нападател излезе сам срещу Марвин Хитц, но вратарят спаси изстрела му.
Втората част започна с шанс пред Бургщалер, който този път спечели борбата за висока топка след корнер. Ударът му с глава обаче беше избит от застаналия до гредата Рафаел Герейро.

В 49-ата Матондо пак се озова едно на едно с Хитц, но резервният страж на Дортмунд пак отрази.
Участникът в Шампионската лига погледна към вратата на съперника в 53-ата, когато нов изстрел на Санчо от далечно разстояние беше близо до целта, но все пак гол не падна.
Играчите на Шалке поискаха дузпа в 59-ата минута, когато топката срещна ръката на Торган Азар в наказателното поле на Дортмунд, но Феликс Брих и колегите му от ВАР прецениха, че това не е било умишлено.

Матондо отново намери начин да се отскубне от защитата на гостите, но в 69-ата минута пак пропусна.
В 74-ата Санчо пробва пореден шут, като и този път не съумя да реализира.
В оставащото време Дортмунд натискаше повече, но така и не създаде чиста възможност.

През идната седмица има мачове от турнира за Купата на Германия, след което през уикенда идва ред и на 10-ия кръг в шампионата.
 
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти