Гледай на живо

Пресконференция на Цанко Цанков след завръщането от Нова Зеландия

Четири гола и дискусионно решение на ВАР в последната минута белязаха Леверкузен - Вердер

Четири гола и дискусионно решение на ВАР в последната минута белязаха Леверкузен - Вердер

Байер (Леверкузен) и Вердер (Бремен) си размениха по два гола в изпълнен с интересни моменти мач от 9-ия кръг на Бундеслигата. “Аспирините” обаче са чак осми в класирането, а днешният им съперник е 12-и, след като няма победа от пет срещи насам.

Домакините поведоха още в 4-ата минута, когато бившият им футболист Йомер Топрак си вкара автогол. В 40-ата Милоц Рашица изравни след рикошет в тялото на Александър Драгович, а три минути след почивката Свен Бендер отклони леко кълбото, колкото да го направи неспасяемо за съотборника си на вратата Лукас Храдецки, с което Вердер обърна до 2:1. Това второ попадение за Бремен беше записано на името на Дейви Клаасен. Леверкузен обаче бързо изравни - в 58-ата чрез Лукас Аларио.

Важна роля изигра и ВАР. Системата за видеоповторения не зачете трето попадение на Байер - на Аларио в 72-ата, защото Надим Амир игра с ръка при атаката. Същият този Амири беше в центъра и най-дискусионната ситуация. В добавеното време той се хвърли в наказателното си поле и топката се отби в ръката му, която обаче не беше плътно прилепнала към тялото му, а и промени движението й към вратата. И все пак главният съдия и колегите му от ВАР решиха, че това не трябва да е дузпа.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти