Гледай на живо

Очаквайте: Националите по футбол потеглят за Азербайджан за старта на новия турнир FIFA Series

Интер пропусна отличен шанс да се върне на върха в Серия "А" (видео)

Отборите на Интер и Парма завършиха наравно 2:2 на "Джузепе Меаца" в мач от 9-ия кръг на Серия "А". За домакините се разписаха Антонио Кандрева (23') и Ромелу Лукаку (51'), а междувременно Ян Карамо (26') и Жервиньо (30') бяха точни за гостите. По този начин “нерадзурите” не се възползваха от ремито на Ювентус срещу Лече (1:1) и пропуснаха възможността да се върнат на първото място в класирането, което заемаха в първите шест кръга от сезона.
Гостите имаха две добри възможности за гол от корнери в 8-ата и 11-ата минути, но при първия Карамо не намери целта, а при втория Самир Ханданович спаси удара на Кастриот Дермаку. В 13-ата Луиджи Сепе изби опасен изстрел на Роберто Галярдини, а минута по-късно шут на Деян Кулушевски излезе в аут. Домакините се оказаха по-ефективни при ъгловите удари. При един такъв в 23-ата минута топката стигна до Кандрева, който от границата на наказателното поле отправи изстрел, топката рикошира в Кулушевски и влетя в мрежата за 1:0.
Едва 7 минути по-късно пармалатите вече водеха в резултата. Още в 26-ата Марсело Брозович подари топката на Карамо, който напредна и с далечен удар изравни за своя тим. 21-годишният французин, който е собственост именно на "нерадзурите", беше с ключова роля и за втория гол на гостите, дошъл в 30-ата минута. Тогава той проби по фланга и достави топката на непокрития Жервиньо, който я прати в противниковата мрежа за пълния обрат в мача. В 41-ата минута Лаутаро Мартинес претендираше за дузпа за фаул срещу него, но такава не беше отсъдена. В 43-ата негов удар с глава се оказа неточен.
В 51-ата минута Кандрева подаде към Лукаку, който се обърна с лице към вратата и се разписа, но попадението му веднага беше отменено заради засада. Впоследствие съдията преразгледа ситуацията и прецени, че голът все пак е редовен. Натискът на домакините продължи и в следващите минути. В 63-ата Жервиньо отправи удар по земя, който беше уловен от Ханданович. В 72-ата Лаутаро отправи изстрел, който прелетя над вратата. Последваха пропуски на Кандрева и Лукаку. Дебютиралият в Серия "А" в 73-ата минута 17-годишен талант Себастиано Еспозито на два пъти пропусна да донесе победата за "нерадзурите" в добавеното време и така срещата завърши при резултат 2:2.
Интер остава на втората позиция в таблицата с актив от 22 точки или с една по-малко от лидера Ювентус. Парма пък е шести с 13 пункта.
ИНТЕР - ПАРМА 2:2

1:0 Кандрева (24')
1:1 Карамо (26')
1:2 Жервиньо (30')
2:2 Лукаку (51')
ИНТЕР: Ханданович, Шкриняр, Годин, Бастони, Кандрева, Галярдини, Брозович, Барела, Бираги, Лаутаро, Лукаку

ПАРМА: Сепе, Якопони, Дермаку, Карамо, Ернани, Скоцарела, Жервиньо, Галиоло, Куцка, Дармиан, Кулушевски
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти