Дженоа обърна Бреша в исторически дебют, Новия Пирло с изумителен гол (видео)

След пет загуби и едно равенство в предишните шест кръга Дженоа най-после стигна до победа. Това се случи в дебюта на Тиаго Мота начело на тима, който надви с 3:1 гостуващия Бреша в късния мач от съботната програма на 9-ия кръг на Серия “А”.

Домакините тотално надиграха съперника си през целия мач и заслужено стигнаха до крайния успех. Въпреки това, на почивката те бяха догонващи в резултата след изумителен гол в 34-ата минута на Сандро Тонали от пряк свободен удар от огромно разстояние встрани от наказателното поле. По-рано през деня клубният президент заяви, че оценява играча, известен като Новия Пирло, на 300 млн. евро и тази вечер 19-годишният талант оправда думите на своя шеф.

Моментът за “грифоните” настъпи в 66-ата минута и продължи до 79-ата, когато оформиха крайното 3:1. До първото им попадение се стигна, след като Андреа Пинамонти отне топката в наказателното поле от резервата Даниеле Гасталдело и я подаде на влезлия от скамейката Горан Пандев. Ветеранът пък асистира на друг появил се на терена минути по-рано - Кевин Агудело, който прати топката в противниковата мрежа. В 75-ата пък обратът стана пълен след красиво изпълнение на странична ножица от страна на резервата Кристиан Куаме. Пандев също добави името си сред голмайсторите, разписвайки се с мощен удар от границата на наказателното поле. В 81-ата Ласе Шьоне също можеше да отбележи гол, но след спасяване на Йесе Йоронен ударът му се удари в страничната греда.

За първи път в историята на Серия "А" се случи и трите резерви на даден отбор да вкарат попадение, като това стана още в дебюта на Мота като треньор на генуезците.

Така Дженоа изплува от зоната на изпадащите, като вече е 17-и с 8 точки. Там обаче попадна Бреша на 18-ата позиция в класирането с актив от 7 пункта.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти