Изумителен Винялес спечели квалификацията на "Филип Айлънд" в MotoGP

Изумителен Винялес спечели квалификацията на "Филип Айлънд" в MotoGP

Пилотът на Yamaha Маверик Винялес продължава доминацията си в състезателния уикенд от MotoGP в Австралия с полпозишън на "Филип Айлънд". Испанецът сложи край на поредицата от пет поредни полпозишъна на австралийското трасе на шампиона с Honda Марк Маркес.

От топ 3 в състезанието по-късно днес ще стартират още сателитния пилот на Yamaha Фабио Куартараро, който е с лека контузия на крака от падане в петък, и Маркес, който спаси падане в последната си обиколка и бе принуден да излезе извън очертанията на пистата на завой номер 1, което прекрати последната му атака преждевременно.

Четвърто място място в квалификацията си спечели ветеранът с Yamaha Валентино Роси, който стартира от топ 4 за първи път от "Силвърстоун". Италианецът е следван от своя сънародник с Ducati Данило Петручи и британеца със сателитна Honda Кал Кръчлоу.

С изключително успешна квалификация се поздравиха и в Aprilia, чиито пилоти Алейш Еспергаро и Андреа Яноне ще стартират от седмо и осмо място. Топ 10 допълват Джак Милър и Андреа Довициозо с Ducati. Алекс Ринс и Жоан Мир със Suzuki ще потеглят 12-и и 13-и, а съотборникът на Маркес - Хорхе Лоренсо - 19-и.

Квалификацията се проведе часове преди състезанието заради силните ветрове в събота, които направиха невъзможно карането на пистата. Условията в неделя са малко по-добри, но все пак вятърът наруши баланса на КТМ моторите и Мика Калио и Хафиз Сиахрин претърпяха инциденти на първия завой в Q1.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти