Гледай на живо

Контролна среща: България (U16) - Вестфалия (U16) 0:1

Mаркес: Понякога най-бързият не печели

Mаркес: Понякога най-бързият не печели

Осемкратният шампион в MotoGP Марк Маркес призна, че е спечелил състезанието в Австралия без да е бил най-бързият пилот на пистата. Маркес излезе начело едва в последната обиколка, когато изпревари Маверик Винялес на правата преди първия завой. При влизането в десетия завой пък Винялес загуби концентрация за момент и падна с мотора си. Именно Винялес доминира в свободните тренировки и бе най-бързият пилот в квалификацията.

"Разликата в скоростта ни бе голяма преди състезанието, но "Филип Айлънд" е писта, на която въздушната струя помага много", коментира след финала Маркес. "Използвах въздушната струя, защото това бе единственият ми шанс да спечеля. Маверик беше по-бърз, но понякога по-бързият не печели. В началото натисках много, а във втората част започнах да готвя победата - да анализирам, да проверявам гумите му и дори тогава не бях на 100% сигурен, че ще успея".

Маркес призна, че ако не се чувства сигурен в себе си и скоростта си, предпочита да изследва конкуренцията си отзад, както направи и в дуелите си с Фабио Куартараро на "Мизано" и "Бурирам". Пилотът на Honda допълни, че не е разбрал за инцидента на Винялес преди да финишира.

С победата си Маркес доближи Repsol Honda на една точка зад Ducati в класирането при отборите. Успехът му го нареди на трето място по брой победи в историята на кралския клас на мотоциклетизма пред Мик Дуън.

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти