Дори затъналият Динамо се възползва от кризата в ЦСКА (видео)

Дори затъналият Динамо се възползва от кризата в ЦСКА (видео)

ЦСКА (Москва) изпраща лоша седмица. След загубата от Ференцварош в Лига Европа с 0;1, "армейците" отстъпиха със същия резултат и на Динамо (Москва) в едното от двете столични дербита в 14-ия кръг на РПЛ. Единственото попадение на "ВЕБ Арена" вкара Клинтън Н'Жие в 85-ата минута. За бившия нападател на Олимпик Марсилия това беше първи гол с екипа на Динамо. 

ЦСКА вече е без победа в три поредни мача от първенството и пет във всички турнири. Съставът на Виктор Гончаренко се намира в очевидна криза и започна да изостава от останалите претенденти за титлата. Динамо пък прекъсна серията от 6 мача без победа и се измъкна от дъното на класирането.

"Бяло-сините" нямаха успех под ръководството на временния треньор Кирил Новиков, но подходиха тактически много правилно в дербито и се възползваха от слабостите на съперника. 

ЦСКА започна по-силно и в 16-ата минута хубава комбинация изведе Фьодор Чалов на добра позиция, но той стреля покрай вратата. Малко по-късно Чалов преодоля Владимир Риков, който го фаулира. Ситуацията беше прегледана с помощта на ВАР и реферът Сергей Карасьов отсъди дузпата. С отговорността се нагърби Никола Влашич, но хърватинът прати топката в аут.

За цялото първо полувреме отборите не отправиха нито един удар в очертанията на съперниковата врата. До средата ан втората част не се случи нищо интересно, но направените смениха оживиха играта. В 64-ата минута Себастиа Шимански опита да изненада игор Акинфеев, но капитанът на "армейците" внимаваше. В 70-ата Чалов закъсня да засече центриране на Арнор Сигурдсон, а малко след това Акинфеев със сетни сили изби шут на Константин Рауш.  

Десет минути преди края на редовното време Н'Жие замени Шимански и именно камерунецът се оказа жокерът за Динамо. Грешка на Хьордур Магнусон позволи на дълъг пас на Роман Нойщетдер да стигне до Н'Жие и той простреля Акинфеев.

В оставащите минути гостите организираха две опасни контри, при които можеха да направят победата си по-убедителна, но и това 1:0 е чудесна новина за феновете.

В следващия кръг Динамо ще е домакин на Ахмат, а на ЦСКА предстои гостуване на шампиона и водач в класирането Зенит.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички