Първото място в Бундеслигата пак е за Борусия (М) (видео)

Лидерът в Бундеслигата отново се казва Борусия (Мьонхенгладбах). След домакинска победа с 4:2 над Айнтрахт (Франкфурт) отборът си върна първата позиция, на която за един ден се беше настанил шампионът Байерн (Мюнхен). Петкратният първенец на Германия изнесе много силен последен двубой от кръга срещу друг от местните представители в Лига Европа. Гладбах водеше през цялото време, но на два пъти разликата беше стопявана до едно попадение. В крайна сметка точен удар на Денис Закария четири минути преди края гарантира успеха.

Борусия беше с класа преди почивката, когато “орлите” действаха апатично. В резултат на това Макрус Тюрам (28’) и Оскар Венд (45’) дадоха добър аванс преди вторите 45 минути.

В 59-ата Дани да Коща върна единия гол, след като Айнтрахт се разигра. В 75-ата централният защитник на “жребците” Нико Елведи се включи в атака при статично изпълнение и с глава възстанови преднината на домакините от два гола. Само четири по-късно обаче Елведи пропусна да покрие Мартин Хинтерегер при корнер и гостите реализираха второто си попадение. И все пак вечерта принадлежеше на Борусия. Това се потвърди в 86-ата, когато Закария заби четвъртия гол.



Идната седмица ще е тест за възможностите на Мьонхенгладбах, защото в сряда отборът гостува на Борусия (Дортмунд) в мач за Купата на Германия, а след това през уикенда ще пътува и до Леверкузен за сблъсък от първенството.

Айнтрахт е чак на девета позиция, а на 1 ноември ще посрещне Байерн. Преди това “орлите” ще гостуват на Санкт Паули за купата.
МИНУТА ПО МИНУТА   
 
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти