Шест български победи на SENSHI взривиха публиката в зала "Конгресна" във Варна

Шест български победи на SENSHI взривиха публиката в зала "Конгресна" във Варна

Шест български победи, много адреналин и зрелищни нокаути е равносметката от четвъртата бойна галавечер SENSHI, която и този път зарадва феновете на бойните спортове с много качествено шоу. Тя се проведе снощи в зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта във Варна и предложи на публиката общо 12 сблъсъка между каратисти и кикбоксьори. Сред специалните гости на галата бяха кикбокс легендите Ернесто Хуст и Петер Артс. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев уважи галата с присъствието си, а сред звездните имена на VIP масите беше и актьорът и продуцент Александър Сано.


Срещите, които противопоставиха едни от най-добрите бойци от близо 10 страни, се играха по три правилника – К-1, карате фул контакт и по правилта на SENSHI, които са изготвени от Професионалната лига на Световния киокушин съюз и позволяват удари с лакти, в главата, както и хвърляния на ринга.


Българските асове за пореден път доказаха класата си, надвивайки сериозни опоненти. Феновете си не разочарова световната ни и европейска шампионка по кикбокс и муай тай за 2019 г. Теодора Кирилова, която записа исторически успех срещу непобеждаваната досега Бегаим Какчекеева от Русия в първия мач между жени на SENSHI. Мачът се игра по правилата на К-1 в категория до 55 кг. Състезателката на СК „Армеец“ отказа съперничката си след два рунда, в които успя да проведе няколко брутални серии от удари с ръце и крака и я вкара в нокдаун в края на втората част от двубоя.


Вторият мач на SENSHI приключи със зрелищен нокаут още в началото на първия рунд. Точно 40 секунди трябваха на руснака Омар Магомедов да срази опонента си от Бразилия Винисиус Гаспар. Магомедов вкара два тежки удара с крак в главата и тялото на своя опонент, който падна на пода и повече не успя да се изправи. Срещата им се игра по правилата на SENSHI в категория до 65 кг., а за атрактивния си нокаут руснакът спечели и специалната награда „Нокаут на вечерта“.
Третият и четвъртият двубой на бойното шоу приключиха с победи за България. Младият ни талант Али Юзеир дебютира с победа на SENSHI срещу казахстанеца Серали Абилкасим по новите правила на супертурнира. Възпитаникът на варненския спортен клуб „Вокил“, който от години живее и тренира в Дания, демонстрира силата на своите серии колена и нокаутира противника във втория рунд от мача. С нокаут приключи срещата и на Петър Стойков срещу един от най-титулуваните сръбски бойци Драган Пешич. Сърбинът започна мача агресивно, което сякаш допълнително мотивира Стойков да приключи двубоя възможно най-скоро. Последва зрелищен тейкдаун от българина и няколко атаки, които приключиха с тежък удар с коляно и прати в нокаут Пешич още в средата на първия рунд.


Зрелищни бяха победите и на капитанът на националния ни отбор по кикбокс и двукратен световен шампион при професионалистите Атанас Божилов, многократният ни медалист по киокушин и рекордьор по успехи на ринга на SENSHI Николай Йоргов и варненския кикбоксьор Едуард Алексанян, който е шампион от редица първенства по кикбокс, бокс и киокушин.


Капитанът на националите ни не показа никаква милост на арената, демонстрирайки пълно надмощие над противника си от Беларус Павел Правашински. Мачът между двамата беше в стил К-1 в кат. до 75 кг. Беларусинът направи няколко опита да атакува Божилов, но това само помогна на българина, който с всяка атака все повече скъсяваше дистанцията помежду им и контрираше. Вторият рунд премина през почти пълна доминация за родния ни ас, като още в първите секунди на втората част Божилов пласира брутален хай кик, който прати Правашински в нокдаун.

Заключителните минути от третия рунд бяха тежки за беларусина, а съдиите заслужено определиха купата да отиде при Наката. Капитанът на отбора ни по кикбокс получи и специалната награда „Най-техничен състезател“ заради всичко, което показа на ринга.


Много мощ на арената на SENSHI показа и Николай Йоргов. Той не позволи на каратист №5 в света Джо Миахара да развали победната му серия в галата. В средата на втория рунд българинът запрати страхотен снаряд в главата на противника си от Япония и го прати в нокдаун.

Публиката в зала „Конгресна“ се вдигна на крака и при победата на варненският ас Едуард Алексанян, който победи категорично един от възпитаниците на кикбокс легендата Петер Артс. Алексанян се изправи срещу холандеца Томас Дуве в стил К-1 до 80 кг. Доминацията на ринга беше в полза на българина през целия мач, като в третия рунд Дуве вече бе на предела си и два пъти падна в нокдаун. В крайна сметка се намеси реферът и сложи край на срещата.

Със загуба от арената на SENSHI си тръгна и още един от бойците на кикбокс легендата Петер Артс – Иляс Букаюа. Той отстъпи пред Руслан Насибулин от Беларус. Другите двама възпитаници на Холандския дървосекач – Юта Учида и Бадър Фердаус, си тръгнаха с победи. Те играха в категория до 95 кг. Учида победи със съдийско решение украинеца Андрий Касянчук. За Фердаус успехът беше още по-категоричен. Той срази беларусинът Дмитро Дороков, който е многократен шампион по карате киокушин, за по-малко от минута, което сложи край и на последната 12-та среща от SENSHI.

Сред българските бойци единствено двама не успяха да си извоюяват победа на ринга. Въпреки яростната съпротива и страхотна игра за Александър Евстатиев и Цветозар Кючуков дебютите им на SENSHI не се увенчаха с успех. Варненският ас Евстатиев се изправи срещу Андрей Котов от Казахстан. След края на двубоя реферите присъдиха равен резултат, което означаваше, че ще се изиграе още един рунд, който приключи със съдийско решение в полза на казахстанеца. Мачът между Цветозар Кючуков-Нинджата и Сулиман Косумов също се игра с продължение, като още в първия рунд българинът счупи ръката си. В последния рунд противникът го прати в нокдаун и бе обявен заслужено за победител. Косумов спечели и специалната награда за най-висок боен дух на вечерта.

Зрелищното шоу поднесе и една голяма изненада за публиката си. Малко преди края на галата с томбола беше изтеглен късметлия, който да спечели два двупосочни самолетни билета до Амстердам. След като първият победител не успя да се яви, за да вземе наградата си навреме, водещият изтегли втори. За изненада на всички по едно и също време на арената се появиха и двамата щастливци, чиито номера бяха изтеглени от томболата, а организаторите решиха да ги зарадват като дадат награди и на двамата. Така заедно с епичното шоу двама души ще могат да се докоснат до меката на бойните спортове, където са родени и тренирали десетки шампиони.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти