Безпощадна Аталанта унищожи Удинезе (видео)

Безпощадна Аталанта унищожи Удинезе (видео)

Отборът на Аталанта разгроми с 7:1 гостуващия Удинезе в мач от 9-ия кръг на Серия “А”. С хеттрик се отчете нападателят на домакините Луис Муриел, а “фриуланите” завършиха мача с 10 човека.

Удинезе поведе още в 11-ата минута чрез Стефано Окака, който отне топката от Симон Кяер, навлезе в наказателното поле и я прати в мрежата. В 21-ата минута Йосип Иличич изравни, а в 32-ата той беше фаулиран в наказателното поле от Николас Опоку, който получи съответно втори жълт и червен картон. Това се оказа и повратната точка в двубоя, след която започна вихрушката от голове във вратата на гостите. Луис Муриел превърна дузпата в гол, а в 43-ата минута Иличич с второто си попадение в срещата покачи на 3:1.

Още в 48-ата минута Муриел вкара четвъртия гол за бергамаските, а в 52-ата Марио Пашалич направи резултата 5:1. Последва 20-минутно затишие, но в 75-ата Аталанта получи втората си дузпа в мача след фаул на Самир срещу Муриел. Именно колумбиецът се зае с изпълнението на наказателния удар и така оформи своя хеттрик. Крайното 7:1 стана факт в 83-ата минута след далечен удар на 17-годишната резерва Амад Траоре.

Аталанта продължава с убедителните си изяви в Калчото през този сезон, като се намира на третата позиция в класирането с 20 точки или с едва 3 по-малко от лидера Ювентус. Удинезе е 13-и с актив от 10 пункта.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти