Антони Иванов с много силен мач за Университатя (Крайова)

Антони Иванов с много силен мач за Университатя (Крайова)

Българският полузащитник Антони Иванов направи много силен мач за Университатя (Крайова), но отборът не успя да стигне до нещо повече от 0:0 при гостуването на новака в румънската Лига 1 Академика (Клинчени). Той започна като титуляр и остана на терена 83 минути, като за това време покри огромен периметър и подаде два чудесни паса, пропилени от съотборниците му. Смяната на българина Карлос Фортес пък можеше да донесе успеха на Университатя, но в 90-ата минута на мача изпусна от чиста позиция.

Иванов преди почивката създаде една добра атака в края на първото полувреме, както и в началото на второто полувреме, но неговите съотборници не атакуваха топката в наказателното поле и вратарят на домакините улови. Една от най-чистите възможности на Университатя (Крайова) дойде пак от българския плеймейкър, но Михай Балъша изпрати топката извън вратата в 79-ата минута.

След мача Университатя запазва 3-ото си място в румънското първенство с 24 точки, но това е трети пореден двубой без победа. ЧФР Клуж с 27 точки от 13 мача или една среща по-малко, следва Виторул (Констанца) с 25. Академика (Клинчени) пък изигра първия си мач на своя стадион, който най-после беше лицензиран, но е предпоследното 13-о място с 11 точки.

МИНУТА ПО МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти