Повреда в пода на болида затруднила Хамилтън в Мексико

Повреда в пода на болида затруднила Хамилтън в Мексико
Люис Хамилтън призна, че пътят към победата му в Мексико е бил затруднен от повреда в пода на болида му, вследствие на инцидентите в първата обиколка. Пилотът на Мерцедес се бори със Себастиан Фетел от Ферари на старта, заради което се озова от външната страна на първия завой, а на втория попадна в обсега на Макс Верстапен от Ред Бул и бе принуден да мине през тревната зона за сигурност. Тогава Хамилтън е повредил дясната страна на пода си, но благодарение на перфектната стратегия на Сребърните стрели британецът стигна до победата.
"Знаехме, че състезанието ще бъде трудно за нас, но дадохме всичко от себе си. Имахме повреда в колата, така че през цялото време бе доста трудно. Трябваше да държа главата си високо вдигната. Вторият стинт изглеждаше много дълъг, но съм благодарен за днес", коментира Хамилтън. Той допълни, че щетата на пода е коствала по няколко десети на обиколка. Заради нея е трябвало да бъдат променени настройките на автомобила, тъй като балансът се е променил.
Въпреки победата си, Хамилтън не успя да спечели титлата за сезон 2019 в Мексико, като интригата се премества в САЩ. "Това бе състезание, което исках да спечеля от известно време, но винаги е било коварно за нас. Щастлив съм, че имах шанса да запиша нова победа тук, а другото няма значение".

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти