ФИФА заплаши Кардиф с трансферно ембарго

ФИФА заплаши Кардиф с трансферно ембарго

Кардиф Сити ще бъде със забрана за регистриране на футболисти в следващите три трансферни прозореца, ако не изплати на Нант първата вноска по сделката за починалия Емилиано Сала, реши ФИФА. Нападателят загуби живота си в самолетна катастрофа, докато пътуваше за Острова - два дни след обявяването на трансфера на стойност 17 млн.

От Кардиф твърдят, че сделката за Сала така и не е била завършена и не искаха да се издължават. По тази причина спорът беше прехвърлен за решаване от ФИФА, откъдето се произнесоха, че уелският тим трябва да плати тези 6 млн. евро, които представляваха първия транш.


Кардиф трябва да плати 6 милиона евро в рамките на 45 дни, след като Нант предостави банковите детайли. Ако изпълни указанията на ФИФА, уелският клуб ще се измъкне от предстоящото наказание, но преди това най-вероятно делото ще бъде отнесено до КАС.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти