Алфа Ромео задържат Джовинаци за сезон 2020

Алфа Ромео задържат Джовинаци за сезон 2020
Алфа Ромео официално потвърдиха, че ще задържат своя пилот Антонио Джовинаци и за сезон 2020 във Формула 1 успоредно до ветерана в тима Кими Райконен. Въпреки трудния си старт на тазгодишната кампания, мястото на италианеца на практика не бе поставено под съмнение след прогреса по средата на сезона му, както и заради липсата на алтернатива сред талантите от академията на Ферари.
Най-доброто състезание на Джовинаци този сезон бе в Германия, но след финала на пилотите на Алфа Ромео бе наложено наказание заради технически несъответствия и точките му бяха взети. Така деветото място на "Монца" остава най-силното за младия италианец.
"Потенциалът на Антонио е голям и нямаме търпение да го отключим и да продължим работата си заедно занапред", коментира шефът на отбора Фред Васьор. "Антонио се превърна в бърз пилот и очакваме да развива качествата си с опита".
Новината затваря вратата за настоящия пилот на Рено Нико Хюлкенберг, който остава без състезателно място във Формула 1 за следващия сезон. Германецът може би ще продължи кариерата си в DTM шампионата с BMW. 32-годишният пилот не отписва и шанса да се върне през 2021 година.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти