Валверде: Опитвам се да намеря футболните аргументи, заради които загубихме

Старши треньорът на Барселона Ернесто Валверде призова за спокойствие и търпение два дни след загубата с 1:3 при гостуването на Леванте. “Ще видим какво ще стане. Допуснахме поражение и се опитвам да намеря футболните аргументи, заради които загубихме. Началото на сезона не бяхме много добре, най-вече при гостуванията, но след това постигнахме три поредни победи навън”, заяви наставникът на “лос кулес” на официалната пресконференция преди утрешното домакинство срещу Славия (Прага) в Шампионската лига.

“Когато отборът губи, се поглежда към треньора, приемам го. Онзи ден не бяхме добре в първите 15 минути на второто полувреме. Натиснаха ни, но трябваше да излезем от това положение. Играта ни не беше достатъчно добра, не притежавахме топката и трябва да се подобряваме”, сподели той.
Запитан дали след контузията на Луис Суарес е настъпил часът на Усман Дембеле, Валверде отговори: “Всеки трябва да се бори за мястото си. Така се случва с Гризман, Суарес, Пике… Трябва да се опитва да запази мястото си и никой да не го измества”. “Когато губиш, напрежението е по-високо. Знаем какво означава да загубиш. За нас е добре, защото това изисква реакция. Понякога се насъбира напрежение дори когато печелиш. Ще се опитаме да реагираме добре”, каза още Валверде.
Барса приема Славия утре от 19:55 часа.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти