Започва оценяване на "Армията" и Панчарево

Започва оценяване на "Армията" и Панчарево

В кратки срокове се очаква да стартира оценяването на базите на ЦСКА - "Армията" и Панчарево. Те ще бъдат инспектирани от 3-членен екип от специалисти, които ще огледат двата спортни комплекса. Формално е необходимо Министерският съвет да издаде нареждане за оценяването, което според запознати ще се случи през тази седмица, пише "Тема спорт". Така до няколко дни най-вероятно 3-членният екип ще направи инспекцията.

Изследването е с цел да се установи точната парична стойност на "Армията" и Панчарево. Вече беше обявено, че тя ще е в диапазона между 20 и 25 милиона лева. Сумата, която бъде определена от оценителите, ще се внесе от ЦСКА-София като капитал на съвместното дружество с държавата "Спортни имоти Българска армия". Отделно клубът ще налее още 40 милиона лева в дружеството като привнесен капитал. Така ще се получи сума около 60 млн., която ще бъда използвана само за реконструкцията на стадиона и дейностите по Панчарево. Съвместното дружество "Спортни имоти Българска армия" ще бъде регистрирано, след като се направи оценката на базите.

 

До сряда пък се очаква сметката за разпределение на 8-те млн. лв. към кредиторите на ПФК ЦСКА АД да влезе в сила. Това щеше да стане още вчера, но синдикът на дружеството Дора Милева е била в отпуск, което е наложило кратко забавяне. Жалби срещу сметката за разпределение не са постъпили в законовия срок, така че няма никакви пречки да влезе в сила.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти