Финикс нанесе първа загуба на Филаделфия през сезона

Финикс нанесе първа загуба на Филаделфия през сезона

Финикс нанесе първа загуба на отбора на Филаделфия, побеждавайки го със 114:109 в мач от редовния сезон на НБА. Девин Буукър вкара 40 точки, а Рики Рубио добави 21 и 10 асистенции за “слънцата”.

За Финикс това е пета победа от началото на сезона и за първи път от 4 години те стартират първенството с положителен баланс. Филаделфия пък до днес беше единственият непобеден отбор.

“Слънцата” играха без наказаната си звезда Джоел Ембийд. В тази ситуация Ал Харфорд вкара 32 точки и изравни личното си постижение от пет тройки в една среща.

Буукър вече има 6003 точки в кариерата си, като се превръща в осмият най-млад състезател с 6000 или повече точки в НБА. Гардът, който навърши 23 години миналата седмица, завърши мача с три тройки от четири опита и 15 успешни стрелби от 19 опита.

Голдън Стейт се справи с Потланд със 127:118 с тройка на новобранеца Ерик Паскал 4:05 минути преди края, а крайната му статистика е 34 точки и 13 борби.

Отново без участието на контузените си звезди, младите играчи на Уориърс показаха, че може да се разчита на тях и записаха втора победа в седем мача. Портланд допусна четвърта загуба от началото на шампионата.

Деймиън Лилард се завърна в родния си град Оукланд с 39 точки, в това число и пет тройки, за Портланд. Това е четвърти негов мач с 30 или повече точки в последните седем. Центърът на гостите Хасан Уайтсайд остана с 22 точки и 11 борби.

Милуоки Бъкс се наложи над Минесота със 134:106 като гост с 34 точки и 15 борби на гръцката звезда Янис Антетокумбо. Миналогодишният MVP на Лигата има дабъл-дабъл във всичките седем мача от началото на първенството, а тимът му води в Централната дивизия с 5/2.

Крис Мидълтън прибави 26 точки за Бъкс, а Ерик Бледсо остана с 22. Бледсо добави 9 борби и 6 подавания. Андрю Уигинс водеше Минесота с личния си пример, вкарвайки 25 точки.
Последвайте каналите ни в:

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти