Биното е заплашил Ред Бул със съд

Биното е заплашил Ред Бул със съд
Шефът на Ферари във Формула 1 Матиа Биното повиши тон на Ред Бул след финала на състезанието за Гран При на САЩ. Според кореспондента на испанската медиа Motorlat Якбек Лопес Биното е заплашил шефа на Ред Бул Кристиан Хорнер с предприемането на легални действия заради коментарите за незаконния двигател на Ферари. Лопес допълва, че напрегната ситуация между двамата специалисти е дошла след края на пресконференциите на "Остин".
"Чаках за интервю с шефа на Ред Бул. Когато той приключи с английските медии, Матиа дойде, започна размяна на реплики и повиши тон. Той говори сериозно с Хорнер и от това, което успях да чуя, му каза, че ще предприеме законни действия. Хорнер се защити, че той и Макс Верстапен само са споделили мнението си", разкри Лопес.
В последните седмици Ред Бул отправи обвинения към двигателя на Скудерия заради изненадващия му напредък. След скандала и възможността ФИА да провери задвижващата единица, в САЩ Ферари се представи на доста по-ниско ниво, като Себастиан Фетел отпадна от състезанието заради повреда в окачването, а Шарл Леклер завърши едва четвърти с по-стар двигател. Леклер не финишира на подиума за първи път от месец май.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти