Ярослав Ракицкий се отказа от националния на Украйна заради политически интриги

Ярослав Ракицкий се отказа от националния на Украйна заради политически интриги
Защитникът на руския Зенит (Санкт Петербург) Ярослав Ракицкий обяви отказването си от националния отбор на Украйна по футбол с публикация в Instagram.
"Поздравявам националния отбор на Украйна с класирането на финалите на Евро 2020, желая успехи, момчета, вие сте отличници. Преди десет години дебютирах за националния отбор, а сега е време да кажа "довиждане", написа 30-годишният Ракицкий.
"Отказвам се от националния отбор на Украйна. Очаквах повиквателна през цялата 2019 година. Но големият футбол се превърна в голяма политика. Именно от страха се ръководят хората, които изпращат повиквателните за националния отбор. Политиката няма място във футбола.
View this post on Instagram

Поздравляю, Сборная Украины, с выходом на евро-20, желаю успехов, парни вы молодцы, игра классная! 10 лет назад я дебютировал за главную Команду, а сегодня говорю «до свидания». Я ухожу из Сборной Украины. Я ждал вызов в Команду на протяжении всего 2019 года. Но большой футбол стал большой политикой. Именно страхом руководствуются люди, которые рассылают приглашения в национальную команду. Не навыками футбольного мастерства вы апеллируете. Футбол в не политике? Для меня было честью защищать Сборную своей страны, честь побеждать и доказывать силу Украинцев. Честь представлять цвета своего флага на международной арене. Спасибо всем кто поддерживал и тем кто не поддерживал, Вы заряжали быть ещё сильнее. Я всегда бился на футбольном поле за победу для Украины! Желаю только золотых наград! Спасибо!

A post shared by Yaroslav_Rakitskyy_official (@rakitskyy_official) on Nov 5, 2019 at 11:43pm PST

За мен беше чест да защитавам националната фланелка на моята родина, беше чест да побеждавам и да доказвам силата на украинците. Чест беше да нося знамето на екипа ми по международните терени. Благодаря на всички за подкрепата. Винаги съм се раздавал на футболното игрище за победа на Украйна! Желая само златни отличия! Благодаря!", написа още защитникът.
Ракицкий дебютира за Украйна на 10 октомври 2009 година. Той записа 54 мача и 4 гола с националния екип.

За последно защитникът игра на 16 октомври миналата година в мача от Лигата на нациите срещу Чехия.

В последствие през януари той премина в руския клуб Зенит и след това повече не беше викан в националния тим.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички