Синята деветка се отпуши, Левски разби Етър (видео+галерия)

Синята деветка се отпуши, Левски разби Етър (видео+галерия)

Отборът на Левски се върна на второто място в efbet Лига. "Сините" разбиха с 3:0 Етър в мач от 15-ия кръг и записаха шеста поредна победа на стадион "Георги Аспарухов". Най-силният си мач за столичани направи Дени Алар, който отбеляза дебютното си попадение в родното първенства в 67-ата минута, след като бе асистирал за головете на Холмар Ейолфсон (23) и Паулиньо (48). 26-кратните шампиони вече имат актив от 35 точки, като продължават да изостават на четири от лидера Лудогорец, но вече имат преднина от две точки пред третия Локомотив (Пловдив).

Играчите в синьо надиграха тотално своя противник и напълно заслужено записаха 11-и успех през този сезон в шампионата, като за шести път вкарват три или повече попадения. Гостите пък записаха трета тежка загуба от последните четири кръга - 0:5 от "смърфовете", 0:4 от "червените" и 0:3 от Левски. Седмото поражение на болярите остави състава на девето място с 14 точки, но видимо тимът не е този от лятото, когато направи равенства срещу "сини" и "червени".

Временният президент на БФС Михаил Касабов беше в ложата на стадиона в компанията на директорите на домакините Павел Колев и Ивайло Петков.

Наставникът на домакините Петър Хубчев бе направил само една промяна от успеха с 2:0 над Дунав (Русе). Аржентинецът Франко Мазурек е с травма и пропусна мача, а титуляр излезе Здравко Димитров.
Крилото действаше заедно със Станислав Иванов и Паулиньо зад Дени Алар, който отново игра вместо контузения Найджъл Робърта.

96 Левски - Етър

Пред Милан Миятович бяха Живко Миланов, Нуно Рейш, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, а Мартин Райнов и Кали Тиам бяха опорните халфове.

96 Левски - Етър

Треньорът на "виолетовите" Росен Кирилов пък

направи две смени в състава от тежката загуба с 0:4

срещу ЦСКА-София миналия кръг. Наказаният Здравко Илиев и Христофор Хубчев бяха заменени от Артьом Артюнин и Яни Пехливанов.

96 Левски - Етър

Вратар бе Христо Иванов, а в защита действаха Артюнин, Пехливанов и Иван Иванов. Крум Стоянов, Александър Дюлгеров, Красимир Станоев и Румен Руменов бяха халфовете. Тримата в атака бяха Иван Стоянов, Даниел Младенов и Флорент Боджадж.

96 Левски - Етър

Първата опасност беше в 7-ата минута, когато Здравко Димитров удари дясната греда на Христо Иванов.

Последваха две възможности пред Мартин Райнов, който пропусна. В 23-ата минута Холмар Ейолфсон вкара третото си попадение за сезона, след като засече с глава центриране от фаул на Алар.

Попадението е трето за исландеца от 10 мача през тази кампания, което е рекорд за него, след като  миналия сезон отбеляза две попадения в 14 мача, а в дебютния си сезон на "Герена" се разписа само веднъж. Голът пък е общо шести със синята фланелка за Холмар от 45 мача в елита на България.

Буквално при следващата атака Иван Стоянов се размина с изравняване. Негов силен удар мина много близо до лявата греда на Миятович. "Сините" продължиха да търсят втори гол, но удари на Паулиньо и Димитров не затрудниха Иванов.

96 Левски - Етър

Малко преди почивката Светослав Ковачев замени опитния Стоянов, който получи травма, а при центриране от корнер домакините имаха претенции за дузпа срещу Станислав Иванов от Дани Младенов.

Втората част започна отлично за столичани, които в 48-ата минута вече водеха с два гола. Паулиньо вкара красиво попадение след самостоятелен пробив през центъра. Бразилецът получи топката от Алар, технично я прокара между краката на Артюнин, след което сам срещу Иванов отбеляза своето седмо попадение за сезона във всички турнири.

96 Левски - Етър

Натискът на Левски стана още по-силен, но Алар пропусна с глава, след което и от фаул. Никола Колев влезе на мястото на Младенов в 65-ата минута. Малко след това Алар също се разписа. Деветката на Левски беше изведен от Паулиньо, като с бомбен шут матира Иванов, който извади топката от мрежата си за трети път.

Пристигналият от Рапид (Виена) играч трябваше да чака 13 мача, за да отбележи своето първо попадение в първенството на България, което е общо трето за него с екипа на 26-кратните шампиони.

Младият Мартин Петков влезе на мястото на Димитров.

96 Левски - Етър

Нова принудителна смяна трябваше да направи Кирилов, след като и Пехливанов се контузи и поиска смяна, а Хубчев влезе на негово място. Третият гол окончателно съкруши играчите на "виолетовите", но играчите на Хубчев свалиха оборотите и до четвърти гол не се стигна. Младите Ивайло Найденов и Асен Чандъров  също записаха минути в мача, заменяйки Тиам и Паулиньо.

96 Левски - Етър

Малкото публика по трибуните изпрати с аплодисменти левскарите, които в неделя имат тежко гостуване на Ботев (Пловдив), който днес записа първа победа от 24 август в първенството,

надвивайки с 2:1

Дунав в Русе.

Момчетата на Кирилов пък приемат Черно море в следващия кръг.

96 Левски - Етър

ЛЕВСКИ - ЕТЪР 3:0
1:0 Ейолфсон (23)
2:0 Паулиньо (48)
3:0 Алар (67)

ЛЕВСКИ:

Милан Миятович, Живко Миланов, Нуно Рейш, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Мартин Райнов,  Кали Тиам, Станислав Иванов, Здравко Димитров, Паулиньо, Дени Алар

ЕТЪР:

Христо Иванов, Красимир Станоев, Александър Дюлгеров, Артьом Артюнин, Иван Иванов, Крум Стоянов, Яни Пехливанов, Румен Руменов, Иван Стоянов, Даниел Младенов, Флорент Боджадж

ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА
СЪСТАВИТЕ НА МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЛЕВСКИ
ВСИЧКИ МАЧОВЕ НА ЕТЪР
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти