Верстапен разгневи италианската преса с коментарите за Ферари

Верстапен разгневи италианската преса с коментарите за Ферари

Макс Верстапен разгневи сериозно италианската преса с коментарите си, че Ферари мамят с двигателя. Ядосани журналисти призоваха пилота на Ред Бул да приведе доказателства или "да си затвори устата". В Гран при на САЩ Скудерията нямаше добро темпо и Шарл Леклер завърши на цели 45 секунди изоставане от подиума.

Според холандеца, внезапния спад на червения тим се дължи на директивата на ФИА за горивото, която е принудила Ферари да спре да "мами". "Така става, когато спреш да мамиш, естествено. Сега трябва да си затворим едното око, разбира се" каза Макс.

"Проста истина: моторният спорт не е политика, така че мненията нямат значение" написа изданието Аутоспринт. "Има значение само истината и има конкретни, надеждни и бързи процедури за нейното установяване".

"В света на моторните състезания, ако някой вярва, че опонентът му лъже, може да бъдеш сигурен, че две секунди по-късно той ще подаде оплакване. Само че сега има единствено неспортсменско поведение от страна на Верстапен, който хвърли много сериозно обвинение, без да предостави каквото и да е доказателство в своя подкрепа".

Друга статия от италианския сайт Formula Passion: "Един истински шампион, публична фигура, не може да се изказва по такъв начин, трябва да си научи да не критикува останалите по такъв начин. Или трябва ад има куража да докаже твърденията си или просто да млъкне".

Друг журналист съветва Верстапен да вземе пример от Хамилтън:

"Може би не е съвпадение, че Люис Хамилтън спечели световната титла на втората си година във Ф1, а Макс, след 5 години все още преследва своята".

Снимка: Getty Images

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти