Волейболистките на ЦСКА измъкнаха дербито с Берое

Волейболистките на ЦСКА измъкнаха дербито с Берое

Женският волейболен тим на ЦСКА записа втора победа в НВЛ-жени, след като измъкна и се наложи драматично като гост над Берое (Стара Загора) с 3:2 (25:22, 25:22, 22:25, 23:25, 16:14) в дербито на междинния 3-и кръг, играно тази вечер в зала "Иван Вазов".

Така "червените" са на четвърто място с 2 победи, 1 загуба и 4 точки, с колкото са и състезателките на Петър Дочев, които са пети но след 1 победа и 2 загуби.

В първия гейм домакините от Берое започнаха силно, след което момичетата на Юлия Иванова успяха да изравнят при 9:9. След това "зелено-белите" отново влязоха в ритъм и поведоха. Това продължи за кратко, след което играта продължи точка за точка. Волейболистките на ЦСКА набраха инерция и излязоха напред, спечевайки гейма при 25:22. Старозагорки поведоха от самото начало на втората част, като поддържаха темпото през повечето време. След 17:12, обаче, "червените" се активизираха и направиха серия от 11 точки, обръщайки резултата в своя полза. Момичетата на Петър Дочев намалиха изоставането си, но не успяха да се преборят и ЦСКА поведе с 2:0 след ново 25:22.

Началото на третия гейм беше равностойно, след което от ЦСКА взеха превес. Лидерството се размени, беройки поеха инициативата, като останаха стабилни почти до края на гейма. Армейките не само успяха да намалят дистанцията, а и да изравнят след атаки на Дарина Куманова и Ивета Станчулова. Последва догонване, като играта бе на амплитуди, но в крайна сметка "зелено-белите" съумя да намалят пасива си на 1:2 гейма след поредно 25:22. Двата отбора бяха равностойни в началото на четвъртата част, но впоследствие "червените" поведоха. Старозагорки изравниха, след което излязоха напред. Ролите се размениха още няколко пъти, от двете страни на мрежата играта ставаше все по-напрегната и по-напрегната. Домакините от Берое, обаче, показаха силна воля и дух и вкараха срещата в тайбрек след 25:23.

Играта бе доста оспорвана и в решителния пети гейм. До размяната на полетата отборите бяха равностойни, след което Берое се откъсна и излязе напред. "Червените" успяха да догонят домакините и отново да вкарат интрига. Борбата продължи до края и момичетата на Юлия Иванова изковаха крайната победа след трудно 16:14 и 3:2 гейма.

Най-полезна за ЦСКА бе Ивета Станчулова с 23 точки (2 блока, 2 аса, 30% ефективност в атака и 57% позитивно посрещане), а 19 точки за победата добави Дарина Куманова (6 аса!, 33% ефективност в атака и 28% позитивно посрещане). За старозагорки най-резултатна бе Ваня Върбанова също с 23 точки (43% ефективност в атака и 21% позитивно посрещане), а Радостина Маринова реализира още 21 точки (6 блока!, 2 аса и 27% ефективност в атака), но и това не помогна за успеха.

По информация на BGvolleyball.com

Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти