Мишел Платини критикува модерния футбол, прекръсти ПСЖ на Кока-Кола

Мишел Платини критикува модерния футбол, прекръсти ПСЖ на Кока-Кола

Бившият президент на УЕФА Мишел Платини подложи на яростна критика съвременния футбол. 64-годишният французин имаше забрана да се занимава с футбол, но наказанието му за корупция вече изтече и той подготвя завръщането си. В интервю за “Франс Инфо” Платини говори за пагубното влияние на парите и предложи да се въведе лимит на чужденците.

“Сега купуваш най-добрите играчи и печелиш. Всичко е базирано на богатството. Парите убиват философията на футбола. Един президент на УЕФА трябва да има интерес всички да участват и всеки да има шанс да спечели. Сега не е точно така”, казва Платини, който дава като отрицателен пример френския Пари Сен Жермен. Парижани станаха един от най-богатите клубове в света, откакто през 2011 година клубът беше придобит от Qatar Sports Investment.
“Президентът е катарец, спортният директор - бразилец, треньорът - германец, имат и французин в отбора, но защо продължават да се казват Пари Сен Жермен? Могат да се наричат Кока-Кола например или нещо друго”, казва Платини.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти