Динамо Загреб и Шахтьор Донецк не се победиха в страшна драма на “Максимир” (видео)

Динамо Загреб и Шахтьор Донецк не се победиха в страшна драма на “Максимир” (видео)
В истински трилър с шест гола и два червени картона се превърна двубоят от група С на Шампионската лига между Динамо Загреб и Шахтьор Донецк, който се изигра пред рекордна публика на стадион “Максимир” в хърватската столица.
Срещата завърши 3:3, като четири от попаденията бяха отбелязани след 83-ата минута и в добавеното време. Така двата отбора имат по 5 точки и ще спорят до последно за второто място в групата.
В другия мач тази вечер Манчестър Сити си направи интересна визитата на Аталанта в Бергамо, като не успя да победи - 1:1, и така не успя да си осигури и математически класирането за 1/8-финалите.
Алан Патрик даде аванс на Шахтьор в 13-ата минута. Домакините изравниха в 25-ата чрез Петкович. В 41-ата домакините претендираха за дузпа, но реферът Феликс Брих не се поддаде.
След почивката футболистите на Динамо отново претендираха за дузпа, но отново реферът не посочи бялата точка. В 59-ата минута домакините нямаха шанс, като топката срещна гредата. Така се стигна до 74-ата минута, когато Брих изгони Моро от Динамо за нарушение срещу бившия футболист на ЦСКА Жуниор Мораес. Само пет минути по-късно Марлос от Шахтьор извърши ненужно нарушение в центъра на терена и също беше отстранен от игра. Само в рамките на шест минути между 83-ата и 89-ата Динамо сякаш реши мача, след като поведе с 3:1 с попадения на Иванушец и капитана Адеми. Гостите обаче не се предадоха. В 93-ата минута Жуниор Мораес с глава върна надеждите на Шахтьор. Истинската драма настъпи в последната атака на украинците, в която се беше включил и вратарят Пятов.
Той беше фаулиран в наказателното поле от Теофил-Катрен. След консултация с ВАР реферът Брих отсъди дузпа, която хладнокръвно беше реализирана от 19-годишния Тете. Така шансовете за 1/8-финал останаха живи и за двата отбора, а "Максимир" ще помни дълго този впечатляващ и изпълнен с драма спектакъл.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти