Маурицио Сари обясни защо смени Роналдо

Маурицио Сари обясни защо смени Роналдо

Треньорът на Ювентус Маурицио Сари обясни решението си да извади от игра мегазвездата Кристиано Роналдо в края на двубоя срещу Локомотив в Москва. Това се случи при резултат 1:1, а решението на Сари шокира всички, в това число и самия Роналдо, който напусна с недоволно изражение, а на негово място в игра се появи Пауло Дибала.

Логично Сари беше попитан след успеха с 2:1, дошъл след късен гол на Дъглас Коста, защо е взел това непопулярно решение.
“Роналдо не беше в най-доброто си състояние, защото в последните дни изпитваше болки в коляното и натоварваше повече адуктора. Той се оплака на полувремето отново. По време на един спринт направи движение, което не ми хареса. Безпокоят се да не се самоконтузи и затова реших, че най-доброто за него е да го сменя”, каза Сари.
“Определено това не беше от най-добрите ни представяния. Бяхме много уязвими за контраатаки, особено през първото полувреме, когато губехме лесно топката, след което си я връщахме трудно. След почивката имахме много играчи отпред, но топката трудно стигаше до тях. Все пак играчите показаха характер, искаха победата на всяка цена и я постигнаха след един магичен момент на Дъглас Коста”, каза Сари, който не пропусна да изтъкне и любимеца си Гонсало Игуаин, който с пета върна топката към Коста преди попадението му за 2:1.
Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти