Чепкоеч: Диамантената лига ще убие кариери

Чепкоеч: Диамантената лига ще убие кариери

Решението на Международната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) да извади от финала на Диамантената лига през 2020 г. дисциплините 200 метра, троен скок, 3000 метра стийпълчейз и мятане на диск породи сериозно недоволство от страна на атлетите. 

Догодина тези дисциплини ще присъстват само в няколко от турнирите, но не и във финалния турнир в Цюрих. Дисциплините 200 метра и стийпълчейз ще бъдат включени в пет от турнирите. Тройният скок и мятането на диск пък ще фигурират само в два от турнирите. Вече беше обявено, че от догодина вече няма да има и 5000 метра, а тази дисциплина ще бъде заменена от 3000 метра. 

Световната рекордьорка на 3000 метра стийпълчейз Беатрис Чепкоеч беше сред състезателите, които възроптаха срещу решението на IAAF, като каза, че това ще “убие кариери”. 

“Това е убиване на кариери за атлетите, които специализират в тези дисциплини. Аз мога да се насоча към 1500 и 3000 метра и да се представям добре. Мога също да бягам и 10 км на шосе”, каза Чепкоеч, която миналата година постави световния рекорд в стийпълчейза на Диамантената лига в Монако, където спря хронометрите на 8:44.32 минути.  

 

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти