Героят на Ман Сити Кайл Уокър заставал на вратата и на тренировки

Героят на Ман Сити Кайл Уокър заставал на вратата и на тренировки
Защитникът Кайл Уокър се превърна в герой за Манчестър Сити след равенството с Аталанта в Шампионската лига снощи. Сити измъкна 1:1 при гостуването си на Аталанта, но единият им вратар Едерсон бе заменен на почивката заради контузия, а резервата Клаудио Браво беше отстранен с червен картон 10 минути преди края.

''Дали сам реших да застана на вратата или треньорът ме накара? Мисля, че и едното, и другото. На тренировките понякога се шегувам с вратарите, че им е трудно да ловят топката, но сега разбрах, че трябват поне две докосвания, за да спасиш. Дойдохме за победа или за една точка, завършихме наравно, което си е една от целите ни, така че сме доволни", разказва Кайл Уокър.

Самият той признава, че понякога за забавление е заставал на вратата на тренировките, но по-често да пази дузпи. По-късно това потвърди и Пеп Гуардиола, което обяснява решението му.
Журналистът Ричард Джоли от The Guardian пък се пошегува, че Кайл Уокър е първият английски вратар, който прави спасяване в игрова обстановка в Шампионската лига от Бен Хамър през 2016 година на мача Порто - Лестър (5:0).
Уокър допълни, че вече всички от тима се настройват за мача с Ливърпул, който обаче няма да има толкова решаващо значение, колкото медиите насаждат с публикациите си.

''Има толкова много мачове пред нас, а и ние си гледаме нашата игра. Всеки ден получаваме потвърждение, че във футболът всичко е възможно", отсече десният бранител.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти