Десподов изпълнява предизвикателство от спортните журналисти

Десподов изпълнява предизвикателство от спортните журналисти

Футболист №1 на България за 2018 година Кирил Десподов ще изпълни отговорността, поета пред българските спортни журналисти, да дари футболни топки на избрани от него детско-юношески школи. От 55-ата церемония "Футболист на годината", на която бе избран победител за 2015-а, Българската асоциация на спортните журналисти отправя и предизвикателство към бъдещите победители - да помагат с личен пример за по-доброто бъдеще на българския футбол, да се срещат с подрастващи и да ги мотивират допълнително да се развиват.

Конкретното предизвикателство към всеки следващ победител гласи: "Колкото спортни журналисти са гласували в съответната анкета, поне толкова топки да дари на школа или школи по негов избор."
На 11 ноември 2019 г., навръх 23-ия си рожден ден, Кирил Десподов ще се срещне с деца от избраните от него школи, за да направи доброто дело, изпълнявайки своята отговорност.

Срещата ще бъде в 10 часа в Национална футболна база "Бояна", където в същия ден започва и лагерът на националния отбор за приятелската среща с Парагвай на 14 ноември и европейската квалификация с Чехия на 17 ноември.

118 спортни журналисти от 48 медии гласуваха в 58-ото издание на анкетата "Футболист на годината", организирана в партньорство от "Дакс Медия", Българската асоциация на спортните журналисти и Българския футболен съюз.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти