Леклер няма бъде номер 1 във Ферари през 2020

Леклер няма бъде номер 1 във Ферари през 2020

Себастиан Фетел заяви, че крайното класиране в шампионата през 2019 няма да определи дали той или Шарл Леклер ще бъде лидер на Ферари през следващата година. На старта на настоящия сезон Скудерията взе решение да даде "приоритет" на четирикратния световен шампион, но това скоро отпадна, след като новият му съотборник отказа да изпълнява отборни заповеди.

В момента, два старта преди края на сезона, Леклер води на Фетел с 19 точки, а единствената постижима цел е двамата червени пилоти да се борят с Верстапен за третото място.

"Амбицията ни е да завършим на трето място, тъй като очевидно няма как да сме първи и втори. Не смятам, че това ще има някакво значение за следващата година".

По отношение на квалификациите Леклер води на Фетел с 10 на 7, а след Франция Шарл има поредица от девет поредни по-силни квалификации от своя съотборник. "Шарл върши добра работа в квалификациите, това е редно да му го призная. Аз нямах най-добрите сесии тази година, нещата не се развиха по мой вкус. Изтървах нещата тук и там по различни причини. До края на годината целта ни е да се представим добре в събота, не само в неделя".

Снимка: Getty Images

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти